Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,29 Ft
Euró
385,80 Ft
Font
451,39 Ft
Bitcoin
69,455 $

Rárepültek a magyarok az online értékpapírszámla-nyitásra

Varga Mihály pénzügyminiszter számolt be arról, hogy alig pár hónap alatt rengetegen választották az online értékpapírszámla-nyitást.

...svg content...Fotó: Varga Mihály pénzügyminiszter beszél a Kormányinfó sajtótájékoztatón, mellette és Vitályos Eszter kormányszóvivő a Miniszterelnöki Kabinetiroda épületében 2024. április 11-én. MTI/Balogh Zoltán
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő
TÉMÁK

Magyarországon nagy trenddé vált az értékpapír azt követően, hogy a magas infláció miatt igen komoly kamatokat kínáltak a bankok és a Magyar Államkincstár. Ezt sokan kihasználták, és többen nagy összegeket kerestek vele. A magyar kormány folyamatosan fejleszti a lehetőségeket, így az online területek sem maradnak érintetlenül.

„Népszerű az online értékpapírszámla-nyitás: 4 hónap alatt 40 ezren nyitottak így számlát és 60 milliárd forintért vásároltak állampapírt.” – írta a bejegyzésében Varga Mihály pénzügyminiszter a Facebook oldalán.

Tavaly december óta arra is lehetőség nyílt, hogy mobilon vagy számítógépen keresztül mindössze néhány kattintással nyissunk számlát. „Tavaly december óta mobilapplikáción vagy számítógépen keresztül mindössze néhány kattintással lehet számlát nyitni a Magyar Államkincstárban. Az így nyitott értékpapírszámlák, Start-számlák és nyugdíj-előtakarékossági számlák száma mára meghaladta a 40 ezret, állampapír állománya megközelítette a 60 milliárd forintot.”

Az állampapírral gyakorlatilag az egész ország jól jár, ami biztonságot ad a családoknak, és egy olyan befektetés, mely szép összegeket termelhet, már rövidebb időn belül is. „Az állampapírral az egész ország jól jár: a családoknak biztonságos, magas hozamú és kamatadó-mentes befektetést nyújt, az államnak stabil és kiszámítható finanszírozást jelent.”

Varga Mihály újabb fontos részletekről számolt be az új adatok kapcsán. „Magyarország szuverenitását erősíti, hogy 2010 óta a lakosság részarányát az adósságfinanszírozásban 3%-ról 20% fölé növeltük, a külföldiek kezében lévő államadósság arányát kétharmadról egyharmadra csökkentettük, a devizaadósság arányát 50%-ról 30% alá javítottuk.”