Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
371,44 Ft
Euró
394,85 Ft
Font
462,13 Ft
Bitcoin
62,453 $

Óvónők siettek egy idős asszony segítségére, aki egy fővárosi óvoda mellett esett össze

A mentők kiérkezéséig a közeli óvoda dolgozói kezdték meg a beteg újraélesztését.

Fotó: Facebook/Országos Mentőszolgálat
Belföld

Koós Alexandra

Szerkesztő

Egy fővárosi óvoda mellett sétált rokonával egy 80 év körüli asszony, aki minden előzmény nélkül összeesett csütörtök délután – áll az Országos Mentőszolgálat hivatalos közösségi médiás oldalán közzétett bejegyzésben. Mint írják, a történteket az intézmény ablakából is látták az ott dolgozó óvónők.

Ők azonnal a beteg segítségére siettek, majd mentőt hívtak. „A telefonos utasítások szerint megvizsgálták a nőt, aki már nem lélegzett. Mentésirányító bajtársunk instrukciói alapján megkezdték az újraélesztést, amit perceken belül helyszínre érkező bajtársaink emelt szinten folytattak” – derül ki a megjelent posztból. Soron kívül Változékony időnk lesz szerdán, néhol jégdara és hózápor is lehet

Az időben megkezdett mellkasi nyomások és az életmentők példás helytállása végül sikerre vezettek, az asszonyt stabil állapotban szállíthatták kórházba. „Mielőbbi felépülést kívánunk, a mentésben résztvevőknek gratulálunk” – zárul az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldalán megjelent poszt.

Korábban arról is beszámoltunk, hogy összeesett és megállt a szíve egy 14 éves fiúnak a matematikaórán Nógrád vármegyében, a romhányi általános iskolában. A diák tanára nem habozott, azonnal megkezdte az újraélesztést, mely sikerre vezetett: mire a mentő kiérkezett a helyszínre, a fiatal magához is tért.

Ezt követően egy budapesti kórházba szállították a fiatalt, aki azóta már jobban van. Utólag az is kiderült, hogy a diákra egy veleszületett szívrendellenesség miatt jobban odafigyeltek, s mindössze két héttel a riasztó eset előtt el is ájult. Az iskola igazgatója is megszólalt a bravúros életmentés kapcsán, kiemelve, mennyire büszke a tanár bátor és gyors cselekvésére.