Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
359,27 Ft
Euró
389,31 Ft
Font
455,22 Ft
Bitcoin
51,352 $

Olimpiai kvótát szereztek a magyar úszóváltók

A dohai világbajnokság vasárnapi versenynapján két magyar 4×100 méteres gyorsváltó is biztosította helyét a párizsi olimpián, tájékoztatott az MTI.

Fotó: Kos Hubert rajtol és Mészáros Dániel a célban a férfi 4x100 méteres gyors váltó előfutamában a fukuokai vizes világbajnokságon 2023. július 23-án. MTI/Koszticsák Szilárd
Sport

Kiss László

Szerkesztő
TÉMÁK

Az olimpiai részvétel feltételeit a 2023-as Fukuokában megrendezett vb-n és a dohai világbajnokságon úszott idők határozták meg. Noha a női váltó nem indult Dohában, a fukuokai eredményük alapján megszerezték az olimpiai kvótát. A váltó tagjai Senánszky Petra, Molnár Dóra, Ábrahám Lilla Minna és Pádár Nikolett voltak, akik 3:40.02 perces időt úsztak Fukuokában.

A férfi váltó a Szabó Szebasztián, Mészáros Dániel, Jászó Ádám és Németh Nándor négyesből állt, akik végül 3:14.73-as idővel a nyolcadik helyen végeztek a dohai előfutamban, ami elég volt az olimpiai kvótához és a döntőbe jutáshoz is. Soron kívül Fontos változás a nyugdíjaknál – egy új lehetőség is megnyílt

A vasárnapi versenynapon egyéni számban is volt magyar érdekelt, Sebestyén Dalma 200 méter vegyesen 2:14.27 perces idővel a 14. helyen jutott az elődöntőbe, férfi 50 méter pillangón pedig Szabó Szebasztián volt érdekelt, aki 23.35 másodperces idővel, kilencedik helyen jutott be az esti döntőbe.

Megszólalt a Ferencváros edzője az Újpest történelmi kiütése után

A Ferencváros edzője, Dejan Sztankovics érthető módon nem panaszkodott arra, hogy nem lett 6-0 a vége az Újpest ellen.