Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,16 Ft
Euró
385,91 Ft
Font
451,39 Ft
Bitcoin
68,726 $

Pár órával O.J. Simpson halálhíre után mémek árasztották el a közösségi médiát

Az emberek többségét nem rázta meg Simpson halálhíre, sőt, mémekkel árasztották el a közösségi médiát.

...svg content...Fotó: MTI/EPA pool/The Reno Gazette-Journal/Jason Bean
Észak-Amerika

Borbély Fanni

Szerkesztő

Ahogy arról korábban is beszámoltunk, O.J. Simpson 76 évesen elhunyt. Halálhíre azonban látszólag nem rázta meg a világot, sőt: az internet népe mémekkel árasztotta el a közösségi médiát, visszautalva a hírhedt egykori NFL-játékos és színész ellentmondásos életére.

A mémek többsége a hírhedt, 1994-es, Bronco-s autós üldözésre koncentrált: többen halottaskocsivá photoshoppolták, míg mások az üldözésről készült felvételekből olyan képeket készítettek, melyeken a rendőrök egy halottaskocsit követnek L.A. 405-ös autópályáján, azzal viccelődve, hogy Simpson temetési menetének is így kellene kinéznie.

Mások kiömlött narancsléről készült fotókat osztottak meg, utalva ezzel a „The Juice”-ra, ami Simpson beceneve volt sportolói karrierje idején.

Ezek mellett több olyan poszt is született, melyekben azt találgatták, mi hangozhatott (volna) el halálos ágyán utolsó vallomásaként – azt sugallva, hogy „folytatni akarja a gyilkolást”.

Több felhasználó pedig egészen odáig ment a kettős gyilkossági ügyre és az azt követő tárgyalásra történő utalással, hogy Simpson saját szavait felhasználva posztjában azt írták, boncolást fognak végezni, hogy megtalálják O.J. „igazi gyilkosát”; illetve hogy elhunyt az NFL-sztár, de van egy „jó hír” is, ugyanis „holtan találták a valódi gyilkost”.

Ez egy egyértelmű utalás arra, hogy miután felmentették a büntetőperben, Simpson nyilvánosan megfogadta, hogy megtalálja volt felesége, Nicole Brown Simpson és Ron Goldman”igazi gyilkosát”.