Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
362,79 Ft
Euró
392,23 Ft
Font
458,06 Ft
Bitcoin
61,535 $

A nyugdíjasok februárban átlagosan 460 ezer forintot kapnak kézhez

Már nem kell sokat várni a 13. havi és a februári nyugdíjra, ami szintén emelt összegű lesz, és ezzel egy újabb ígéretét tartja be a kormány.

Fotó: Postás dupla nyugdíjat kézbesít egy nőnek a főváros XIII. kerületében 2023. február 8-án. Korábban kézhez kaphatják a februári, valamint az emelt összegű 13. havi nyugdíjat, és számos más nyugdíjszerű ellátást azok, akik azt postai úton kérték. Akik bankszámlára kapják a járandóságukat, azokhoz február 10-én érkezik az utalás. MTI/Bruzák Noémi
Gazdaság

Takács Petra

Szerkesztő

Már nem kell sokat várniuk a nyugdíjasoknak a következő kifizetésükre. Válság ide vagy oda, a kormány semmilyen körülmények között nem akarta elengedni a 13. havi nyugdíjakat, illetve a nyugdíj-emeléseket. Erre külön erőforrást biztosítanak a költségvetésből, és ez a jövőben sem lesz másképp Magyarországon.

Varga Mihály pénzügyminiszter felhívta arra a figyelmet, hogy rövidesen érkezik a 13. havi nyugdíj, illetve a februári nyugdíj, így egyszerre nagyobb összeget kaphatnak az idős emberek. „A baloldal elvette, mi visszaadjuk: két hét múlva érkezik a 13. havi és a februári nyugdíj. Több mint 1000 milliárd forintot utalunk a költségvetésből.” Soron kívül Kiderült, mikortól lehet megvásárolni a magyar válogatott hazai meccseire a bérleteket

A februári ellátással összesen a kormány összesen már 1041 milliárd forintot fordít a nyugdíjakra, ami jelentős összeg. „A költségvetés biztosítja a 13. havi nyugdíjak kifizetéséhez szükséges 520,5 milliárd forintot, így a februári ellátással együtt összesen 1041 milliárd forintot fordítunk a nyugdíjakra.”

A kormány döntésének köszönhetően a következő hónapban átlagosan 460 ezer forintot kapnak kézhez a nyugdíjasok. Ez a félmillió forinthoz közelítő összeg újabb fontos segítséget jelent, miközben 2010 óta közel több mint kétszeresére növelték a nyugdíjakat, addig a vásárlóerőt 20%-kal javították, ami ugyancsak jelentős különbség.

„A nyugdíjasok februárban átlagosan 460 ezer forintot kapnak kézhez. A kormány 2010-ben azt az ígéretet tette, hogy megőrzi a nyugdíjak értékét. Ezt be is tartottuk, hiszen a nyugdíjak összegét 2010 óta közel a több mint a kétszeresére emeltük, vásárlóerejüket pedig 20%-kal javítottuk. Tavaly 18,5%-kal emeltük a nyugdíjakat, idén további 6%-kal.” – tette hozzá.