Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
363,16 Ft
Euró
393,88 Ft
Font
459,58 Ft
Bitcoin
62,055 $

Norvégiában az elmúlt 30 év legnagyobb viharára készülnek

A hurrikánerősségű Ingunn akár 180 kilométeres széllökésekkel közeledik az Atlanti-óceán felől.

Fotó: Unsplash / Illusztráció
Európa

Koós Alexandra

Szerkesztő

Norvégiában az elmúlt 30 év legnagyobb viharára készülnek: a helyi meteorológiai szolgálat jelentése szerint a hurrikánerősségű Ingunn hamarosan eléri az észak-európai ország partjait az Atlanti-óceán felől – írja a Népszava az MTI beszámolója alapján. Kiemelik, akár 180 kilométer/órás széllökések is lehetnek.

Mindezek fényében a hatóságok arra kérték a lakosságot, hogy lehetőleg mindenki maradjon otthon, de ha valaki mégis kimegy a szabadba, akkor ügyeljen a repülő tárgyakra. Hozzáteszik, a légiforgalomban és a kompközlekedésben fennakadásokra számítanak, de a repülőterek egyelőre nem jelentettek járatkimaradásokat. Soron kívül Donáth Anna Gyurcsány Ferencék plakátjairól: hányingerem van

Az Ingunn várhatóan ugyanazt a térséget érinti, mint az 1992 szilveszteri hurrikán, amelyet Norvégia történetének egyik legnagyobb viharaként tartanak számon – jegyzik meg. A hatóságok a legnagyobb fokú riasztást adták ki Trondheim környékére és a Lofoten-szigetre is. A meteorológiai szolgálat közlése szerint a vihar csütörtökön hagyja el a térséget.

Korábban arról is beszámoltunk, hogy nagyjából másfél hete orkánerejű vihar érte el Nagy-Britanniát, jelentős közlekedési fennakadásokat okozva országszerte. A brit meteorológia, amely napok óta jelezte az Isha névre keresztelt atlanti vihar érkezését, szinte az ország teljes területére a második legmagasabb, narancssárga riasztást adta ki.

A leghevesebb, csaknem 150 kilométer/óra sebességű széllökést Wales északi részén, Snowdonia térségében mérték, de Londonban és az ország számos más vidékén is gyakori volt az óránkénti 90-120 kilométeres szélsebesség. Skóciában egy időre a vasúti közlekedés is leállt, az angliai és a walesi vasútvonalak több szakaszán pedig sebességkorlátozásokat rendeltek el.

Ceglédi Zoltán keményen nekiment Magyar Péternek a közösségi médiában

A politikai elemző szerint ő még akkor is „itt lesz”, amikor a jogászt „ejti” majd az ellenzéki nyilvánosság. Ezzel arra reagált, hogy Magyar – feltehetően – új ellenzéki párt megalapításába kezd.