Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
363,16 Ft
Euró
393,88 Ft
Font
459,58 Ft
Bitcoin
61,897 $

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara vadgazdálkodási konferenciát rendez a FeHoVa kiállításon

Vadgazdálkodási konferenciát rendez a NAK.

Fotó: Unsplash/Barth Bailey
Belföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a korábbi évekhez hasonlóan – együttműködésben az Agrárminisztériummal és az Országos Magyar Vadászkamarával – vadgazdálkodási konferenciát rendez a FeHoVa kiállítás nyitónapján, február 8-án. „A vadgazdálkodás aktuális kérdései” című rendezvényen a nagyvadállomány alakulásával kapcsolatos tények és tévhitek lesznek a középpontban.

A február 8-i rendezvényen Zambó Péter erdőkért és földügyekért felelős államtitkár, Dr. Jámbor László, az Országos Magyar Vadászkamara (OMVK) elnöke és Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) elnöke mond köszöntőt. A nagyvadlétszám növekedése: múlt és jelen számokban címmel Prof. Dr. Csányi Sándor egyetemi tanár, a MATE VTI Vadbiológiai és Vadgazdálkodási Tanszékének vezetője tart előadást. Soron kívül Megdőlt az országos és fővárosi hajnali melegrekord pénteken

Kovács Ferenc, az Agrárminisztérium Vadgazdálkodási Főosztályának vezetője az Országos Vadgazdálkodási Tanács működéséről számol be. Győrffy Balázs a NAK vadkárkezelési stratégiáját ismerteti. Jámbor László előadásának címe: Vadkár, ahogy az OMVK látja. Az előadásokat fórum követi, melyen az előadók válaszolnak a helyszínen feltett kérdésekre. A programot Luzsi József, a NAK Vidékfejlesztésért felelős országos alelnökének összefoglalója zárja.

A konferencia február 8-án 14 órakor kezdődik, a FEHOVA – Fegyver, Horgászat, Vadászat nemzetközi kiállítás keretében, helyszíne az A pavilon, A1 galéria, konferenciaterem lesz. A Hungexpo, illetve a FeHoVa Kiállítás területére érvényes belépőjeggyel lehet csak belépni. A konferencián való részvétel ezen felül nem jár plusz költséggel, de regisztrációhoz kötött.

Sokk Debrecenben, elhozta a 3 pontot a Mezőkövesd Dzsudzsákéktól

A kiesés elől menekülő Mezőkövesd váratlanul elhozta a 3 pontot a Debrecen otthonából az OTP Bank Liga aktuális fordulójában.