Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
358,65 Ft
Euró
389,20 Ft
Font
455,00 Ft
Bitcoin
54,472 $

A kifutópályához fagyott a klímacsúcsra tartó repülőgép Németországban (videó)

Az esetről készült felvétel villámgyorsan elterjedt a közösségi médiában.

Fotó: Friss hóval borított utca Münchenben 2023. december 2-án. MTI/AP/Matthias Schrader
Európa

Koós Alexandra

Szerkesztő

Korábban megírtuk, hogy szombaton több száz repülőjáratot kellett törölni a heves havazás miatt Németországban. Mindezt a müncheni nemzetközi repülőtér szóvivője erősítette meg, aki elmondta, hogy mintegy 760 járatról van szó.

A müncheni tömegközlekedési vállalat tegnap arról számolt be, hogy a havazás miatt a buszok, villamosok és egyes vonatjáratok közlekedését is felfüggesztették. Illetve a rendőrség arra kérte a helyieket, hogy csak akkor használják autójukat, ha feltétlenül szükséges. Soron kívül Hivatalos: Sulyok Tamás Magyarország új köztársasági elnöke

Míg Dél-Bajorország egyes részeinek lakóit arra szólították fel, hogy egyáltalán ne hagyják el otthonaikat. Az Origo szerint a müncheni repülőtér vasárnap reggel 6 órakor újraindította a járatokat, ugyanakkor elismerték, a légi közlekedésben továbbra is korlátozásokra kell számítani.  

Ám mint kiderült, miközben a világ vezetői Dubajban a globális felmelegedésről szóló konferencián (COP 28) szólaltak fel, addig a müncheni nemzetközi repülőtéren elképesztő dolog történt – írta meg a Magyar Nemzet.

Ugyanis egy repülőgép, ami eredetileg Dubajba indult volna az ENSZ klímakonferenciájára, ráfagyott a kifutópályára. Az esetről egy rövid felvétel is készült, ami villámgyorsan elterjedt a közösségi médiában.