Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,21 Ft
Euró
384,44 Ft
Font
451,25 Ft
Bitcoin
67,927 $

Szinte az összes németországi járatát törölnie kellett a Lufthansának

A földi személyzet szerdai sztrájkja a vállalat programját is keresztül húzta. 

...svg content...Fotó: Twenty20
Európa

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő

A Lufthansa német nemzeti légitársaság közölte, hogy a földi személyzet tervezett sztrájkja miatt szerdán szinte minden járatot törölni kell belföldi csomópontjain, Frankfurtban és Münchenben. 

A németországi Verdi szakszervezet által meghirdetett egynapos munkabeszüntetésnek „masszív hatása lesz”  – közölte a Lufthansa a kedden kiadott közleményében. Soron kívül Vitézy Dávid: nem lesz örökké miniszter Lázár János

Több mint 1000 járatot törölnek, köztük néhányat már kedden, ami mintegy 134 ezer utast érint – írja a Channel News Asia

„A Lufthansa a frankfurti és müncheni csomópontjain szinte a teljes járatprogramot le kell mondani szerdára” – közölte a csoport, hozzátéve, hogy nem zárható ki, hogy a ez csütörtökre és péntekre tervezett néhány járatra is kihatással lesz.

A sztrájk, amely a tervek szerint szerda hajnali 1 óra 45 perctől csütörtökön hajnali 4 óráig tart, a Lufthansa által eddig felajánlottnál magasabb béremelést követel a földi dolgozóknak.

A Lufthansa mintegy 20 ezer földi alkalmazottját képviselő Verdi szakszervezet 9,5 százalékos béremelést, azaz legalább havi 350 eurót akar, emellett pedig az órabért is felemeltetnék 13 euróra. 

A szakszervezet szerint a menedzsment eddigi ajánlata „meg sem közelíti az inflációt”, amely a múlt hónapban 7,6 százalékos volt Németországban.

A Lufthansa ezzel szemben „nagyon jelentős béremelést” ajánlott, amely a legalacsonyabb bérkategóriákban dolgozóknak több mint 10 százalékos, a magasabb keresetűeknek pedig 6 százalékos.

Gyurcsány keményen beszólt Magyar Péternek: „Te egy tőről metszett fideszes politikus vagy”

Gyurcsány Ferenc ismét jelentkezett, ezúttal kedd reggel osztotta ki Magyar Pétert, akit egy tőről metszett fideszes politikusnak nevezett, és egyúttal tehetségtelenebbnek is, mint Orbán Viktor miniszterelnököt