Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
370,63 Ft
Euró
393,49 Ft
Font
460,87 Ft
Bitcoin
62,854 $

Négyes gyilkosság történt Németországban, egy katona az elkövető

A gyilkosságok után a katona feladta magát.

Fotó: EPA/FABIAN BIMMER
Európa

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

A DW az AP jelentése nyomán számolt be arról, hogy a Bundeswehr egy katonája az éjszaka folyamán, péntekre virradóra négy embert megölt az észak-németországi Alsó-Szászország tartományban. A rendőrség és az ügyészség pénteki beszámolója szerint a katona azóta feladta magát.

A rotenburgi rendőrség és a verdeni ügyészség közös közleményében megosztotta, a péntek reggel két helyszínen felfedezett négy holttest között egy gyermek is van. A lövöldözések két családi házban történtek, az egyik Westervesede, a másik Bothel városában.

A hatóságok közös közleménye szerint a gyanúsított egy Bundeswehr-katona, aki röviddel a bűncselekmények után feladta magát, a rendőrök pedig elfogták. A tragikus eset kapcsán folyamatban van a nyomozás, ám az elkövető indítéka egyelőre nem ismert. Úgy vélik, családi leszámolás történhetett.

A nyomozók péntek reggel a Brémától keletre fekvő von-Düring Kaserne laktanya közelében helyszíneltek. A laktanya előtt parkoló fekete autóban lőszert és „más anyagokat” is találtak, így alaposan átvizsgálták. A helyszíni fotók alapján az autó mellett a nyomozók a helyszínt is átfésülték.

Terrortámadásnak minősítették az esti késes támadást Ausztráliában, 15 éves az elkövető

Terrortámadásnak minősítette a kormány a tegnap esti templomi késelést, ami lehetővé teszi a rendőrség számára, hogy rendkívüli jogköröket alkalmazzon a nyomozás ideje alatt.