Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,87 Ft
Euró
384,03 Ft
Font
450,78 Ft
Bitcoin
69,145 $

Több száz gyümölcsültetési szaporítóanyagot semmisítettek meg a Nébih és a NAV szakemberei

Az ónodi Országos Állat- és Kirakodóvásáron tartottak hatósági ellenőrzést, nem kis eredménnyel.

...svg content...Fotó: Unsplash/George Bakos
Belföld

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

A Nébih hétfői tájékoztatása szerint a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), a vármegyei kormányhivatalok, valamint a NAV szakemberei április elején hatósági ellenőrzést tartottak az ónodi Országos Állat- és Kirakodóvásáron, melynek eredményeképpen több száz gyümölcsültetési szaporítóanyagot kellett megsemmisíteniük.

A közlemény szerint a leggyakoribb problémák a szaporítóanyagok minőségével voltak, de a címkék kapcsán is számos hiányosságot találtak az ellenőrök; míg a rózsatövek esetében feltűnő volt a fajtamegjelölés és a származást igazoló dokumentumok hiánya. Soron kívül Egy rendőrre is rátámadt a szüleivel végző újpesti kettős gyilkos

Az ónodi piac április eleji ellenőrzése során azért kellett több száz gyümölcs ültetési anyagot megsemmisíteni, mert az érintett eladók ismeretlen eredetű és problémás minőségű szaporítóanyagot szerettek volna értékesíteni. A gyümölcsoltványok közül többek közt alma, körte, birs, szilva és őszibarack, míg a dísznövény ültetési anyagoknál a rózsatövek esetében történt helyszíni megsemmisítés.

A Nébih közlése szerint a lefoglalt és a helyszínen megsemmisített tételeknél a legnagyobb problémát a minőségi kifogások mellett a címkék hiánya és azok illegális másolása jelentette, hozzátéve, hogy a hatóságok több száz gyümölcsfát kényszerültek megsemmisíteni, ugyanis fénymásolt címkével látták el a gyümölcsoltványokat. Minden címke egyedi sorszámmal rendelkezik, de a számok több esetben azonosak voltak a rossz minőségű fénymásolatokon.

Xavi megerősítette, a Barcelona elnöke rúgta ki őt, de vissza akar térni

Xavi nem kertelt, és elárulta, hogy Laporta, a Barcelona elnöke rúgta ki őt, de továbbra is a Barca szurkolója marad.

Egy 17 éves fiút gyanúsítanak a két nő leszúrásával

Kiderült, hogy időközben elfogták azt a 17 éves fiút, akit gyilkossággal és gyilkosság kísérlettel gyanúsítanak Angliában.