Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
66,829 $

Több mint 26 ezer ismeretlen eredetű tablettát találtak a pénzügyőrök egy furgonban Nagylakon

Az engedély nélküli gyógyszerek felfedezése után a rendőrséget is bevonták az eljárásba.

...svg content...Fotó: Unsplash/Hal Gatewood
Bűnügy

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) hétfőn arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a NAV pénzügyőrei több tízezer, kétes eredetű tablettát találtak egy Németországba tartó, litván rendszámú furgonban Nagylakon. A pénzügyőrök a furgon átvizsgálása során arra lettek figyelmesek, hogy három leragasztott kartondoboz van a raktérben.

Amikor pedig rákérdeztek, az utasok és a sofőr is azt állította, hogy nem tudják, kié lehet. A sofőr végül elárulta, hogy a ládákat Romániában vette fel, de azt nem tudta, hogy mi van bennük. A pénzügyőrök a három dobozban összesen 26 620 olyan tablettát találtak melyekhez sem okmány, sem bizonylat nem tartozott. Soron kívül Fico elleni merénylet: a rendőrség nem tartja kizártnak, hogy a merénylő nem magányos farkas volt

A szakértői vélemény később megállapította, hogy a termékek nem szerepelnek a gyógyszerügyi hatóság adatbázisában, és a szállítás körülményei sem felelnek meg az előírt szabályoknak, mennyisége pedig egyértelműen átlépi a személyes használat mértékét. A szükséges okmányok hiánya miatt felmerült annak gyanúja, hogy a készítmények hamisak, ezért az eljárásba a rendőrséget is bevonták.