Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
66,829 $

A nemzetgazdasági miniszter szerint a kormány feljelenti a SPAR-t

Nagy Márton egy mai sajtótájékoztatón újságírói kérdésre elmondta, a kormány jogi lépéseket tesz a SPAR-ügyében, az igazságügyminiszter fog eljárni.

...svg content...Fotó: MTI/Balogh Zoltán
Belföld

Koós Alexandra

Szerkesztő

Nagy Márton nemzetgazdasági minisztert egy mai, más témában tartott sajtótájékoztatón arról kérdezték, feljelenti-e a kormány a SPAR-t. Erre a miniszter úgy felelt: „jogi lépések lesznek, az igazságügyminiszter fog eljárni”. Egyúttal leszögezte: „a jogi lépések nem megkerülhetőek”.

A miniszter hozzátette, az Európai Bizottság egyelőre csak vizsgálja, hogy indítson-e vizsgálatot a SPAR panasza miatt a kiskereskedelmi különadóról. Majd arra a kérdésre, hogy az osztrák anyacéget fogják-e jogi úton támadni, vagy a SPAR Magyarországot, azt mondta: „több szinten történt sértő állítás” – írja az atv.hu. Soron kívül Fico elleni merénylet: a rendőrség nem tartja kizártnak, hogy a merénylő nem magányos farkas volt

Mint ismert, a SPAR vezérigazgatója egy interjúban nemrég arról beszélt, hogy a magyar kormány nyomást gyakorol rájuk, hogy adjanak részesedést. A kiskereskedelmi lánc emellett panaszt is benyújtott az Európai Bizottsághoz a magyarországi kiskereskedelmi különadó miatt.