Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
358,97 Ft
Euró
388,58 Ft
Font
454,94 Ft
Bitcoin
51,612 $

Nagy István: meg kell védeni az európai mezőgazdasági termelést és kereskedelmet

Az agrárminiszter az EU mezőgazdasági szektorainak megóvását hangsúlyozta a közösségi médiában.

Fotó: Facebook/Nagy István
Gazdaság

Borbély Fanni

Szerkesztő

Nagy István agrárminiszter egy, a Facebook-oldalán megosztott bejegyzésében szögezte le, „meg kell védeni az európai mezőgazdasági termelést és kereskedelmet”. A miniszter úgy fogalmazott, az autonóm kereskedelemliberalizációs intézkedés (ATM-rendelet) korlátok nélküli kereskedelmet biztosít Ukrajna számára, jelentős hatást gyakorolva az EU mezőgazdasági szektoraira.

Bejegyzését úgy folytatta, „ki kell mondani, hogy veszélyezteti az agrár ágazatok stabilitását és a termelők jövőjét”, kiemelve, hogy „Ukrajna mezőgazdasági exportja eredetileg főként a harmadik országokat célozta, azonban a háború kitörése óta az EU piacaira érkeznek, jelentős zavarokat előidézve”. Soron kívül Valaki megnyerte az Ötöslottó rekordnyereményét, itt vannak a milliárdokat érő nyerőszámok

Nagy István kiemelte, emellett a termelési előírások közötti különbségek versenyhátrányba hozzák az uniós termelőket, hangsúlyozva, hogy elfogadhatatlannak tartja az ATM-rendelet jelen formájában történő meghosszabbítását 2025 júniusáig. Az agrárminiszter úgy véli, módosítani szükséges és védintézkedéseket bevezetni az európai agrár és élelmiszeripar védelmében, amíg pedig „ez nem történik meg, a magyar kormány saját hatáskörben a határokat lezárva védi meg a magyar termelőket és fogyasztókat egyaránt”.