Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
371,44 Ft
Euró
394,85 Ft
Font
462,13 Ft
Bitcoin
62,453 $

Figyelmeztet a MOHOSZ, százezreket érintő határidő változott

Hiába hosszabb idén egy nappal a február, a horgászoknak 28-áig kell leadnia a 2023. évi állami horgászjegy és fogási naplót. Aki nem így tesz, annak a pénztárcája bánhatja.

Fotó: Unsplash
Belföld

Koós Alexandra

Szerkesztő

A 2023. évi állami horgászjegy és fogási naplót az okmány tulajdonosának legkésőbb február 28-ig kell leadnia, vagy ajánlott küldeményként postai úton elküldenie a forgalmazónak. Tehát hiába 29 napos idén a február, a határidő nem tolódik ki – emlékeztet a Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) a honlapján közzétett tájékoztatóban, amelyet a Pénzcentrum szúrt ki.

A MOHOSZ egyúttal arra figyelmezteti az érintetteket, hogy a leadás előtt a naplóban szereplő fogásokat nyilvántartott halgazdálkodási vízterületenként és halfajonként kell összesíteni, illetve a horgászattal töltött napok számát is összegezni kell. Egyúttal a szövetség közleményében jelezte azt is: Soron kívül Pillanatok alatt árasztotta el a víz a dubaji repülőteret egy szokatlanul heves vihar után

Amennyiben az okmány tulajdonosa a fogási naplót egyáltalán nem, vagy nem időben adja le, esetleg a benne szereplő fogásokat nem összesíti, később csak emelt áron válthat állami horgászjegyet a 2024-es évre. Kiemelik: ez a díjmentességben nem részesülő horgászoknak a mindenkori díj kétszerese.

Míg díjmentességben részesülő személyeknél – a gyermek horgászok kivételével – az állami horgászjegy díjának megfelelő összeg, azaz 5 ezer forint. De korábban arról is beszámoltunk, hogy hiánypótló applikációval újat a MOHOSZ, a horgászok legnagyobb örömére, múlt héten pedig rekordlistás pontyot csaltak horogvégre a Balatonnál.