Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
368,33 Ft
Euró
395,52 Ft
Font
468,04 Ft
Bitcoin
67,152 $

A sok pozitívum mellett egy negatívuma is lesz az iPhone 16-nak

Az Apple idén nagyobb és nehezebb iPhone modelleket készül bemutatni, ami évek óta az első jelentős méretfrissítést jelenti.

...svg content...Fotó: Unsplash/Ash-Lab
Mobil

Takács Petra

Szerkesztő

Az iPhone 16 Pro 6,1 colról 6,3 colra, míg a Pro Max 6,7 colról 6,9 colra nő. Ezt az információt a kínai Weibo-n jelen lévő, gyakran jól értesült Ice Universe és Instant Digital szivárogtatók is megerősítették, akik a várhatóan szeptemberben érkező készülékek részletes méreteit is megadta.

A méretnövekedés ellenére az iPhone 16 Pro modellek csökkentett kijelzőperemekkel rendelkeznek majd. Az Apple tavaly az iPhone 15 Pro modellek esetében a LIPO technológiának köszönhetően tudta csökkentetni a keret méretét, most pedig a hírek szerint kifejleszettek egy új, úgynevezett Border Reduction Structure (BRS) technológiát is, amely lehetővé teszi a kijelző alatti áramkörök kompaktabb és hatékonyabb elrendezését. Soron kívül Vitézy azonnal reagált Karácsony bejelentésére – szerinte Karácsony akár le is mondhatna

Ez még vékonyabb kereteket eredményez, így az iPhone 16 Pro pereme 1,71 mm-ről 1,2 mm-re, az iPhone 16 Pro Max pereme pedig 1,55 mm-ről 1,15 mm-re csökken. A csökkentések következtében várhatóan az Apple prémium okostelefonjai lesznek a világ legvékonyabb keretével rendelkező mobiljai, hiszen a Samsung Galaxy S24 Ultra 1,5 mm-es peremmel rendelkezik.

Az iPhone 15 Pro-ról frissítő felhasználók számára a képernyő keretének csökkenése különösebben aligha lesz feltűnő, esetükben a kijelző mérete hathat majd újdonságként, ám akik korábbi modellekről frissítenek, azok nyilvánvaló különbségeket fognak látni a készülékek között.

A vékonyabb keretek mellett az új iPhone-ok frissített kameratechnológiával, új Capture gombbal, új modemchipekkel és új színválasztékkal rendelkeznek majd, a megnövelt méretek miatt pedig jön egy negatívum is, ugyanis a készülékek a hírek szerint  a jelenlegi társaiknál nehezebbek lesznek majd.

Ursula von der Leyen maradhat az Európai Bizottság elnöke

Az Európai Tanács tagjai informális munkavacsorán vitatják meg, kiket jelöljenek az Európai Unió vezető pozícióiba.