Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
368,71 Ft
Euró
396,21 Ft
Font
468,86 Ft
Bitcoin
65,314 $

Minden eddiginél közelebb a valósághű hologramok világa, egy szemüveg elég lesz hozzá

Számos téren forradalmi újítást hozhat a technológia továbbfejlesztése.

...svg content...Fotó: unsplash | illusztráció
Smart

Bense Róbert

Szerkesztő

A jelenlegi holografikus technológiára építve egy olyan módszert fejlesztettek ki, amely elég kicsi ahhoz, hogy akár hétköznapi szemüvegek lencséihez hasonlóan is lehessen alkalmazni – számolt be róla a Live Science.

Napjaink megoldásainak egyik legnagyobb problémája, hogy a holografikus tartalmak szűk betekintési szögre korlátozódnak. Ennek szélesítése bár lehetséges, az a képi élmény nagyfokú romlásához vezet.

Felix Heide, a Princeton informatika adjunktusa és a most bemutatott technológia egyik kutatója elmagyarázta, hogy mennyire fontos a látószög. „Ahhoz, hogy hasonló élményt kapjunk egy monitor használata esetében, közvetlenül egy mozivászon előtt kellene ülnünk” – mondta.

A Nature Communications című folyóiratban áprilisban megjelent tanulmányban részletezett új technológia sokkal valósághűbb hologramok létrehozásához vezethet, függetlenül attól, hogy a felhasználó milyen irányba néz, vagy milyen gyorsan változtatja a betekintési szögét.

Ezt egy egészen apró eszközzel érik el, így viselőjének nincs szüksége nagyméretű VR-szemüvegre. A forradalmi kijelzőtechnológia kapcsán kiemelték, hogy az az eddigieknél könnyebben használható, kisebb súlyú és ultravékony. Ezzel pedig végre áttörheti korlátait a holografikus megjelenítés, és szélesebb körben is alkalmazhatják majd.

A princetoni csapatának legfontosabb újítása egy második optikai elem létrehozása volt, amely  bővíti a látómezőt, miközben megőrzi a hologram részletességét a képminőség sokkal kisebb romlása mellett.

Rossi szerint Gündogan egyértelműen szabálytalan volt, dühös a játékvezetőre

Minden Marco Rossi arcára volt írva, aki szerint a nap leggyengébb teljesítményét a játékvezető nyújtotta.

Gulácsi szerint minimum kétséges volt Németország első gólja

Gulácsi Péter egészen közelről nézhette végig Gündogan lökését, ami végül sokba került, mert a játékvezető nem ítélt szabálytalanságot.