Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
358,98 Ft
Euró
389,25 Ft
Font
455,18 Ft
Bitcoin
51,027 $

Milliókkal vert át több száz magyart két fiatal internetes csaló

Egy 23 éves és egy 24 éves férfi ellen emeltek vádat, egyikük börtönbe kerülhet.

Fotó: unsplash
Bűnügy

Bense Róbert

Szerkesztő

Több mint két évig tartó csalássorozatot követően bukott le még 2022-ben az a két Heves vármegyei férfi, akik közül az egyik elkövető egy népszerű apróhirdetési oldalon olyan termékeket kínált kedvező áron, melyek nem voltak a birtokában. Eleinte még pár ezer forintokkal verte át áldozatait, később azonban felbátorodott.

Ezt követően már több tízezer forintot keresett naponta a fiktív termékekkel, ekkor csatlakozott hozzá társa, az ő számlaszámát adták meg a vevőknek, majd átadta az összeget társának, mindezt úgy, hogy tudott a csalás tényéről – számolt be róla honlapján az Ügyészség. Soron kívül Fontos változás a nyugdíjaknál – egy új lehetőség is megnyílt

A csaló végül 290 embert vert át, mielőtt a rendőrség lebuktatta volna. A férfi házi őrizetbe került, onnan azonban megszökött, két nap múlva viszont újra elkapták, ekkor viszont már letartóztatták. A csalásokkal mintegy hárommillió forintnyi kárt okoztak áldozataiknak.

„A Balassagyarmati Járási Ügyészség 290 rendbeli üzletszerűen elkövetett csalással, valamint fogolyszökés vétségével vádolja, míg 24 éves társának pénzmosás miatt kell felelnie. Az ügyészség a férfival szemben fogházbüntetés és pénzbüntetés kiszabására, míg büntetlen előéletű társával szemben felfüggesztett börtönbüntetésre tett indítványt” – írták.

Megszólalt a Ferencváros edzője az Újpest történelmi kiütése után

A Ferencváros edzője, Dejan Sztankovics érthető módon nem panaszkodott arra, hogy nem lett 6-0 a vége az Újpest ellen.