Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
368,33 Ft
Euró
395,52 Ft
Font
468,04 Ft
Bitcoin
67,152 $

Mi Hazánk: Négy politikai erő határozza meg Magyarország jövőjét

Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke szerint a 2024-es választások után négy politikai erő maradt talpon, amelyek meghatározzák az ország sorsát 2026-tól.

...svg content...Fotó: Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke, EP-listavezetője beszédet mond a párt európai parlamenti és önkormányzati választási eredményváró rendezvényén a Budapest Kongresszusi Központban 2024. június 10-én. Mellette Dúró Dóra, a párt elnökhelyettese, EP-képviselőjelölt (b) és Borvendég Zsuzsanna EP-képviselőjelölt (j). MTI/Purger Tamás
Belpolitika

Kiss László

Szerkesztő

A 2024-es önkormányzati és európai parlamenti (EP) választások után négy politikai erő bizonyult életképesnek: a Fidesz-KDNP, a Tisza Párt, a DK-Párbeszéd-MSZP pártszövetség és a Mi Hazánk Mozgalom – jelentette ki Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke a párt budapesti sajtótájékoztatóján.

Véleménye szerint ezek a pártok lesznek meghatározóak Magyarország jövőjét illetően, míg a többi politikai szereplő jelentősen meggyengült. Soron kívül Vitézy azonnal reagált Karácsony bejelentésére – szerinte Karácsony akár le is mondhatna

Toroczkai elmondta, hogy bár a végleges eredmények még nem ismertek, a Mi Hazánk elérte legfontosabb célját: bejutott az Európai Parlamentbe, ahol legalább egy mandátumot szerzett, az önkormányzati választásokon elért eredmények alapján pedig a párt vidéken a második legerősebb politikai erővé vált, a vármegyei közgyűlésekben ugyanis rendre a második helyen végzett.

A pártelnök becslése szerint a Mi Hazánknak már több mint 100 új képviselője van. „Ez óriási dolog, nem is tudom, hol találunk majd termet hogy összeüljünk az összes képviselőnkkel, olyan sokan lettünk hirtelen” – fogalmazott. A párt fontos feladatának tekinti, hogy a budapestiekkel is megismertesse víziójukat és jövőképüket, valamint hogy mielőbb Brüsszelbe utazzon a szövetségeseikkel, köztük a német AfD-vel való tárgyalások megkezdésére.

Toroczkai a most lezárult kampányidőszakot minden idők „legaljasabb, legtöbb szélhámosságát” adó kampányának minősítette, majd szót ejtett a 2026-os parlamenti választásokról is, melynek kapcsán elmondta: „Mindenki meg fogja látni mire vagyunk képesek a következő másfél esztendőben.”

Ursula von der Leyen maradhat az Európai Bizottság elnöke

Az Európai Tanács tagjai informális munkavacsorán vitatják meg, kiket jelöljenek az Európai Unió vezető pozícióiba.