Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
368,84 Ft
Euró
393,44 Ft
Font
459,58 Ft
Bitcoin
62,199 $

25 embert raboltak el Mexikóban, 18-an élve kerültek elő

A mexikói hatóságok beszámolója szerint a 25 elrabolt személy közül 18 embert találtak életben, egy nappal azután, hogy elrabolták őket az ország északnyugati részén.

Fotó: Unsplash/Denisse Leon
Dél-Amerika

Hujber Dávid

Szerkesztő

Mexikóban nem ritkák az emberrablások, de arra ritkábban kerül sor, hogy egyszerre tucatnyi embert ejtsenek fogságba. Március 22-én Culiacan egyik munkásnegyedében raboltak el 25 személyt, aminek hírére a mexikói hatóságok rögtön akcióba lendültek. A hivatalos közlemény szerint 18 embert már kiszabadítottak az elraboltak közül.

A közleményben megjegyzik, 7 főről tudnak, akik kiszabadításra várnak. 9 felnőtt és 9 gyermek került ki az emberrablók fogságából, a többiek keresése még folyamatban van. A legutóbbi incidensekre azután került sor, hogy csütörtökön fegyveres összecsapás történt Sinaloa városában, Badiraguatoban, Joaquin „El Chapo” Guzman hírhedt drogbáró szülőhelyén, aki jelenleg az életfogytiglani börtönbüntetést tölti az USA-ban, és már aligha kerülhet szabadlábra az élete vége előtt. Soron kívül Skatulya I. címmel megjelent Azahriah új albuma

A The Straits Times az AFP-re hivatkozva azt írja, a hatóságok nem voltak hajlandóak találgatni a két incidens közötti összefüggésre. Culiacan arról is ismert, hogy 2019 októberében a Sinaloa kartell erőszakos zavargásának helyszíne volt, ahol El Chapo fiát, Ovidio Guzmant próbálták elfogni, akit évekkel később, 2023 év elején vettek őrizetbe.

Mexikóban rendszeresek az ehhez hasonló összecsapások a kartelek és a hatóságok között. Továbbra is problémát jelent a kormány számára a drogkereskedelem, amikből rengeteg pénzre tesznek szert a kartelek vezetői, és egyes területeken igen nagy hatalommal bírnak, szinte bármit megtehetnek.