Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
369,39 Ft
Euró
396,17 Ft
Font
468,63 Ft
Bitcoin
65,567 $

Mészáros Lőrinc: tudom, mi az a nélkülözés

Mint fogalmazott: „A Jóisten sokat adott nekem, ebből megpróbálok jelentős mértékben visszaadni a rászorulóknak”.

...svg content...Fotó: MTI/Vasvári Tamás
Belföld

Koós Alexandra

Szerkesztő

Speciális betegszállító kisbuszt adományozott kedden a bicskei Egyesített Családsegítő és Gondozási Központ – Kapcsolat Központnak Mészáros Lőrinc, aki az ünnepélyes átadón úgy fogalmazott: szívesen támogatja a környékbeli embereket, akik segítségre szorulnak, hiszen maga is szegény családból származik, így tudja, mi az a nélkülözés. „A Jóisten sokat adott nekem, ebből megpróbálok jelentős mértékben visszaadni a rászorulóknak” – tette hozzá a Mészáros Csoport tulajdonosa.

Elmondása szerint cégcsoportja több alapítványt is létrehozott, amelyek éves szinten több mint egymilliárd forintot adományoznak országszerte, majd azzal folytatta: felcsúti és lokálpatrióta, de bicskeinek is érzi magát, hiszen lakott életvitelszerűen a városban. Az üzletember megjegyezte, Bicske esetében korábban egy új tűzoltóautó megvásárlását támogatta, most pedig a kisbusszal a mozgásukban korlátozott emberek mindennapjain igyekszik könnyíteni – írja az MTI. Soron kívül Vitézy azonnal reagált Karácsony bejelentésére – szerinte Karácsony akár le is mondhatna

Bálint Istvánné (Fidesz-KDNP) polgármester elmondta, hogy önkormányzati intézményük egy több mint tízéves járművel végezte eddig a feladatát, és félő volt, hogy az autó elromlik. Emiatt kétszer pályáztak új autóra, de nem jártak sikerrel, ezért kért segítséget Mészáros Lőrinctől, aki azonnal igent mondott erre. Míg Szabó Ágnes, a szociális intézmény vezetője arról beszélt, napi munkájuk során többek között fogyatékossággal élők szállítását végzik.

Például egészségügyi intézményekbe, gyógyszertárba vagy boltba – ebben lesz számukra nagy segítség a minden extrával felszerelt, biztonságos szolgáltatást garantáló új jármű. Egyúttal fény derült arra is, hogy a Mészáros által adományozott kilencszemélyes Volkswagen Caravelle kisbusz speciálisan átalakított, a kerekesszékesek biztonságos szállítását ötpontos rögzítés segíti, és a ki- és beszállást megkönnyítendő elektromos rámpával és lépcsővel is felszerelt.

Korábban egyébként arról is beszámoltunk, hogy Mészáros Lőrinc egy interjú során többek között arról ejtett szót: azért érdemes sokat dolgozni, mert azzal tud csak előrejutni az ember. „A vállalkozásaimra költöttem az összes jövedelmemet, és nem a luxusra az elején, hiszen tisztában voltam azzal, hogy csak úgy tudok előre haladni, ha minden megtermelt forintot visszaforgatok a vállalkozásaimba” – magyarázta akkor.