Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
372,01 Ft
Euró
394,63 Ft
Font
462,31 Ft
Bitcoin
63,434 $

Megharapta egy mérges pók, majdnem elvesztette a kezét és három napig kómában volt

Sokkoló, ami történt.

Fotó: Wikimedia Commons
Európa

Borbély Fanni

Szerkesztő

Egyelőre nem tudni, hogy hogyan, de egy volt személyi edző otthonát egyik napról a másikra több száz mérges pók lepte el a Berkshire állambeli Slough-ban. A 60 éves Ivan Savage majdnem életét vesztette, miután egy mérges pók kétszer is megharapta. A férfi kezéből több darabot is ki kellett vágniuk az orvosoknak.

A beavatkozás után a férfi háromnapos kómába esett, mely alatt olyan súlyos szepszis alakult ki a szervezetében, hogy az orvosok attól tartottak, nem fogja túlélni. Ivan a Metro jelentése szerint a következőképpen nyilatkozott a sokkoló incidensről: Soron kívül Magasabb fokozatra emelték a terrorkészültséget Magyarországon

„Leültem a székre, és egy tűszúrást éreztem a könyökömön. Ránéztem a karomra, és láttam, hogy ez a valami végigfut a karomon. Ahogy felálltam, ez a nagy pók volt a karomon, teljesen kinyújtott lábakkal. Körülbelül akkora volt, mint egy penny. Felmászott az alkaromon a kezemig, és miközben felnézett rám, belém szúrta a fogát.”

Úgy folytatta:

„Kétszer harapott meg: egyszer a könyökömön, egyszer pedig a kezemen. Azt gondoltam, nem kell aggódnom, ez csak egy pókcsípés, aztán perceken belül elkezdtek megjelenni ezek a kis fekete kelések a kezemen. Elkezdtem rosszul érezni magam. Forróságot éreztem, de a csontjaim mintha jéghidegek lettek volna. A perifériás látásomban pedig elkezdtem dolgokat látni.”

Annyi ereje még maradt, hogy felhívja a segélyhívót, majd kinyitotta a bejárati ajtót és elájult. Szerencsére a mentősök gyorsan a helyszínre siettek és azonnal kórházba szállították. A kórházban aztán az orvosok a méreg terjedése miatt fontolóra vették, hogy amputálják a karját, ám végül antibiotikumos kezeléssel és az elhalt húsdarabok eltávolításával sikerült megmenteni a kezét.

A sebészek elmondták neki, hogy körülbelül 12 órányira volt a haláltól. Amíg a férfi a kórházban küzdött az életéért, egy kártevőirtó cég kiment a házához és az egész ingatlant fertőtlenítette. A beavatkozás közben bukkantak rá a hálószobai ablakpárkány alatt egy hatalmas fészekre, legkevesebb 500, vélhetően hamis özvegy pókkal. Ivan a műtött kezével már semmit sem érez. Mindenkit arra buzdít, hogy ha gyanús pókkal találkozik, habozás nélkül ölje meg.

Dobrev Klára Magyar Péterről: a politikának nemcsak a celebkedésről kellene szólnia

A politikus többek között azt is elmondta, hogy mire számít az idei választáson, és hogy mit gondol a TISZA Párt alelnökéről.