Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
367,06 Ft
Euró
392,94 Ft
Font
457,04 Ft
Bitcoin
66,246 $

Mentőhelikoptert riasztottak egy három hónapos csecsemőhöz (videó)

Súlyos volt a helyzet, ami miatt mentőhelikoptert is küldtek a helyszínre a mentésirányítók, majd megkezdték a mentést.

Fotó: Mentőhelikopter a mintegy 785 millió forintból megépült marcali légimentőbázison az átadás napján, 2023. december 18-án. MTI/Katona Tibor
Baleset

Takács Petra

Szerkesztő

Az OMSZ tájékoztatása szerint elcsukló hangon kért segítséget egy Pest vármegyei édesanya, aki sokkos állapotban volt, mivel a három hónapos gyermeke nem vett levegőt. Az OMSZ azonnal egységeket riasztott a helyszínre, köztük egy mentőhelikopterrel is, hogy minél több esély legyen a gyermek megmentésére.

A riasztás után már mindenki úton volt, míg a profi mentésirányító magabiztosan, végig nyugodtan és empatikusan instruálta a helyzetet az újraélesztéshez. Szerencsére sikerült valamilyen szinten megnyugtatnia a sokkos állapotban lévő édesanyát, így megkezdte az életmentést, ami kulcsfontosságú volt, míg az egységek úton voltak. Soron kívül Kósa Lajos: Magyar Péternek nem tüntetnie kellene, hanem virágot vennie a volt feleségének

„Bajtársaink perceken belül helyszínre értek és emelt szinten folytatták az ellátást, míg az időben megkezdett segítségnyújtás végül sikerre vezetett és a csecsemőt stabil állapotban szállíthatták kórházba a mentők! Mielőbbi felépülést kívánunk, az életmentésben résztvevőknek gratulálunk!” – írja az OMSZ a Facebook oldalán. A mentésirányító komoly dicséretet érdemel, aki szó szerint életet mentett, telefonon keresztül is!

Szentkirályi Alexandra szerint a BKK-BKV csoport munkatársainak is járna országbérlet

Noha arról nem tett említést, hogy programja része lenne a téma, azt mondja, "nem helyes, hogy Budapest főpolgármestere nemtörődömség miatt elfeledkezne 15 ezer emberről".

Magyar utasok rekedtek a barcelonai repülőtéren

A Wizz Air légitársaság utasai kénytelenek voltak Barcelonában maradni, miután a rendkívüli időjárási viszonyok miatt törölték a Budapestre induló járatot.