Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,008 $

Mellkason lőtte magát egy hároméves kisfiú, a kanapé alatt volt a fegyver

Noha a fegyvertartási szabályok másképp néznek ki az Egyesült Államokban, a lőfegyvereket minden esetben biztonságos, zárható helyen kell tartani, hogy a gyermekek véletlenül se férhessenek hozzá.

...svg content...Fotó: Unsplash/bady abbas A kép illusztráció.
Észak-Amerika

Borbély Fanni

Szerkesztő

Tragikus baleset történt március végén Pennsylvaniában. Egy kisgyermek édesanyja értesítette a hatóságokat, miszerint fia „fegyvert ragadott és mellkason lőtte magát”. A tragikus balesettel összefüggésben vádat emeltek a kisgyermek 28 éves apja ellen, aki a kanapé alatt hagyta a fegyvert, így a gyermek könnyedén hozzáfért.

A Jose Hilario Abreu néven azonosított férfit pénteken helyezték vád alá gondatlanságból elkövetett emberölés és gyermek veszélyeztetése vádjával fia, Elijah Abreu Borgen halála miatt. A férfi őrizetlenül hagyta félautomata kézifegyverét, éles tölténnyel a tárban a kanapé alatt, ahol hároméves kisfia és egy kétéves gyermek ült. Soron kívül Verőcei halálos hajóbaleset: felvételek a kutatásról az eltűntek után

A férfi a rendőrségen beismerte, hogy ő hagyta a kanapé alatt a töltött fegyvert, „ahol a két gyermek ült, és elhagyta a szobát”. Nem sokkal később „hangos csattanást” hallott a másik szobából, s hároméves kisfiát egy mellkasi lőtt sebbel találta a padlón. Az elsült fegyver a két gyerek mellett feküdt egy párnán.

A hároméves gyermeket ezután kórházba szállították, ahol később belehalt sérüléseibe. Halálát balesetnek nyilvánították. Jose Hilario Abreu-t a Lehigh megyei börtönbe szállították, az óvadékot pedig 250 ezer dollár (89,5 millió forint) készpénzben állapították meg.