Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
369,02 Ft
Euró
393,85 Ft
Font
457,29 Ft
Bitcoin
66,124 $

Megszűnik egy kedvelt túraútvonal a Mátrában, megtiltották a belépést a területre

Aki a környéken készül túrázni, annak érdemes alternatív útvonalak után néznie.

Fotó: unsplash
Belföld

Bense Róbert

Szerkesztő
TÉMÁK

A Bükki Nemzeti Park Igazgatósága közleményt adott ki, melyben bejelentették, hogy megszűnik a „sárga+” jelzés egy szakasza, amely a Kékes Erdőrezervátumon keresztül vezetett.

„A természetes folyamatok következtében (széldöntések, kidőlt száraz fák) a túraútvonal fenntartása folyamatos karbantartást igényelne (útvonalra dőlt fák kivágása, az útvonal folyamatos járhatósága és biztonságossá tétele). Ezek azonban az erdőrezervátumok létrehozásakor kitűzött célokkal ellentétesek, azokkal nem összeegyeztethetők.” Soron kívül Négy családi házat ürítettek ki egy világháborús robbanóeszköz miatt Gödöllőn

„A fenti okok következtében a turistajelzés ezen szakaszon való megszüntetéséről, illetve az útvonal módosításáról a Magyar Természetjáró Szövetség és a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság szakemberei közös egyeztetéssel és együttműködéssel döntöttek” – közölték.

A túra alternatív útvonalait az alábbi linken lehet megtervezni, a közleményben pedig arra is felhívják a figyelmet, hogy a fokozottan védett területre – beleértve az erdőrezervátum területét is – engedély hiányában tilos a belépés.