Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
371,98 Ft
Euró
398,34 Ft
Font
471,86 Ft
Bitcoin
66,633 $

Fontos bejelentést tett a MÁV a Budapest-bérlettel kapcsolatban

A MÁV közleménye szerint megszűnik az ingyenes utazás a Budapest-bérlettel a Nyugati pályaudvar és Ferihegy között közlekedő IC-ken

...svg content...Veresegyház, 2022. május 11. A MÁV Start Zrt. korszerû Stadler FLIRT vonata villamosított pályán érkezik meg a Veresegyházához tartozó Ivacs megállóhelyhez, amely mellett található a három tóból álló veresegyházi tórendszer. Ez nemcsak a horgászoknak vagy nyáron a strandolóknak tökéletes helyszín, hanem a partjain végigfutó tanösvény bejárása remek lehetõség fõvárosunk környékének talán legszebb állóvizeinek felfedezésére. A Szõdrákosi-patak felduzzasztásával keletkezett tavak közül a Malom-tó már a középkor óta létezik, népszerû homokos strandján élénk fürdõélet zajlik nyáron, nagy kiterjedésû úszólápjai gazdag és védett növény- és állatvilágot rejtenek. A középsõ, az Ivacsi-tó a horgászok paradicsoma, míg a legdélebbi, festõi szépségû Pamut-tó orchideás rétjérõl, zsombékosairól és a felette sötétlõ fenyvesrõl ismert. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

A Nyugati pályaudvar és Ferihegy között közlekedő feláras vonatok InterCity-minőségű vonatrészei, kocsijai ismét csak a szükséges felár megváltásával vehetők igénybe 2023. július 1-jétől, szombattól – írja a MÁV.

A korábban bevezetett felármentesség a felújított, és elmúlt hetekben átadott M3-as metró rekonstrukciója alatt enyhítette az okozott kényelmetlenségeket. Emellett több mint négy éven át lehetett Budapest-bérlettel igénybe venni a ceglédi vonal fővárosi szakaszán valamennyi vonatot. 2023. július 1-jétől, szombattól ezek a kedvezmények megszűnnek.

A Budapest-bérletek a továbbiakban csak a személy-, a zónázó-, az InterRégió vonatokon és a szegedi Napfény InterCity vonatok felármentesen igénybe vehető részében használhatók fel utazásra, a feláras vonatokra a Budapesten belüli utazáshoz felárat kell váltani a menetjegy mellé.

Ilyen szabályok mellett kerül sor a Biden-Trump vitára

Egyre több információ lát napvilágot a közelgő vitáról.