Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
363,54 Ft
Euró
394,00 Ft
Font
460,07 Ft
Bitcoin
63,088 $

Másodlagos kijelző lehet a Xiaomi új telefonjának hátlapján

Kémfotók kerültek fel az internetre a kínai gyártó legújabb okostelefonjáról – a felvételeken az látszik, hogy a hátlapi kamerák mellé egy apró képernyőt is szereltek.

Fotó: Tech Buff PH
Smart

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Az egyedi megoldást eddig még egyetlen mobiltelefonon sem láthattuk, ezért a döntés merész húzás lehet a Xiaomi részéről – írta a My Smart Price magazin.

A kiszivárgott fényképeken a Mi 11 Ultra kameraszigete látszik, amint az egyik gyári munkás kiemeli a többi műanyag alkatrész közül, hogy bemutassa kezében a vállalat új megoldását. A fotók alapján arra lehet következtetni, hogy a bal felső részen lévő két főlencsén kívül egy periszkópszenzor lesz még a hátlapon, illetve egy kijelző a bal oldali sarokban. Soron kívül Eltiltást kapott a Ferencváros edzője, Sztankovics

Az apró kijelzőn valószínűleg a kamera időzítős visszaszámlálóját jelenítheti majd meg a rendszer, ám az sem elképzelhetetlen, hogy fényképek és videók elkészítésekor a telefonnal szemben álló személyek egy parányi ábrán láthatják, hogyan festhet a róluk lőtt felvétel.

A Mi 11 Ultra és Mi 11 Pro a Samsung GN2 szenzorát kaphatja meg, melynek köszönhetően 50 millió pixel megjelenítésére lesznek képesek a modellek, míg a periszkóplencse 120-szoros digitális zoommal lett ellátva.

Mindkét készüléket 6,81 colos, 1440p+ felbontású, 120 Hz képernyőfrissítési sebességű AMOLED kijelzővel szerelik fel, a megfelelő működést pedig a Qualcomm Snapdragon 888 lapkakészlete biztosítja.

Bár az árakról és a hivatalos bemutatóról még nem lehet túlságosan sokat tudni, bennfentes szivárogtatók feltételezései alapján a 410 euró környékén beszerezhető okoseszközökről előreláthatólag április környékén hullhat le a lepel.

Egyre több állam sürgeti, hogy az iskolákban tiltsák be a telefonokat

Egyre több tanár panaszkodik arra, hogy a diákok filmeket néznek, videókat és fotókat küldözgetnek egymásnak a tanórákon, ahelyett, hogy figyelnének.