Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
371,53 Ft
Euró
397,50 Ft
Font
470,04 Ft
Bitcoin
64,305 $

Földnek csapódott egy pilóta a második világháborús gépével, és meghalt

Életét vesztette egy pilóta Angliában, miután földnek csapódott a második világháborús gépével, mely egykor igazi csúcsmodell volt.

...svg content...Fotó: Unsplash/Jonathan Ridley
Európa

Takács Petra

Szerkesztő

A Spitfire egykor nagy szolgálatot tett a második világháború ideje alatt, mely messze híres volt a sebességéről és a manőverezhetőségéről. Egy ilyen gépben hunyt el egy pilóta szombat délután, miután nekicsapódott egy mezőnek egy lincolnshire-i RAF állomás közelében.

A mentőket röviddel 13 óra 20 perckor riasztották, majd a helyszínre érkezvén kiderült, hogy egy második világháborús gép zuhant le, ami a Battle of Britain Memorial Flight-hoz tartozott, mely a RAF Coningsbyben állomásozott. A BBC azt írja, átfogó vizsgálatot fognak végezni a tragikus baleset kapcsán, és nem találgatnak az okokról. Soron kívül Fegyveres őrizet mellett nézhette meg Orbán Viktor a még be nem mutatott Mercedeseket

Egy RAF-pilóta hunyt el, akinek nem hozták nyilvánosságra a személyazonosságát, de már tájékoztatták a családját. Később várhatóan pontos tájékoztatást adnak a történtekről, és arról, hogy a gép fog-e még valaha repülni, amit tüzetesen vizsgálnak meg a szakértők, köztük olyan specialistákkal, akik betéve ismerik ezeket a veterán gépeket.