Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
354,71 Ft
Euró
385,48 Ft
Font
450,81 Ft
Bitcoin
67,012 $

Második napja csökkenőben az olaj ára

Az egész világ a gázai tűzszüneti tárgyalásokra figyel, melyek végkimenetele az olaj árát is meghatározhatja.

...svg content...Fotó: Unsplash/Robert Laursoo
Külföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az olajárak kedden zsinórban már a második napja csökkentek, a továbbiakban pedig nagy jelentősége lesz az olaj árának alakulásában a gázai tűzszüneti tárgyalásoknak. Az egyiptomi és katari közvetítők ellenállásba ütköztek, a legutóbbi kairói tárgyalásokon nem sikerült elérni az áttörést.

A Hamász közölte, hogy a tűzszünetre vonatkozó izraeli javaslat nem felel meg a palesztin fegyveres csoportok egyik követelésének sem, „de tovább tanulmányozza az ajánlatot”, és átadja válaszát a közvetítőknek. Soron kívül Hivatalosan is bejelentették Szoboszlai új edzőjét, megvan Klopp utódja

Eközben a Brent nyersolaj határidős jegyzése 91 centtel, azaz 1 százalékkal, hordónként 89,7 dollárra esett greenwichi idő szerint 16:50-kor. Az amerikai West Texas Intermediate (WTI) nyersolaj határidős jegyzése 1,12 dollárcenttel, azaz 1,3 százalékkal 85,29 dolláron állt.

A Reuters jelentése szerint Fiona Cincotta, a City Index vezető pénzügyi piaci elemzője az olajár és a tűzszüneti tárgyalások összefüggése kapcsán rámutatott:

„A konfliktus lezárása nélkül megnövekedett a kockázata annak, hogy más országok, különösen Irán, az OPEC harmadik legnagyobb termelője is belekeveredhet a háborúba.”

Ezzel Cincotta arra utalt vissza, hogy az iráni Forradalmi Gárda haditengerészetének parancsnoka azt mondta, hogy szükség esetén lezárhatják a Hormuzi-szorost, márpedig a világ teljes olajfogyasztásának mintegy ötöde halad át naponta a szoroson.