Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
367,82 Ft
Euró
394,96 Ft
Font
466,86 Ft
Bitcoin
60,307 $

Márki-Zay Péter Magyar Péterről: neki akkor is szívesen segítek, ha nem is kéri

Véleménye szerint a politikusból is lehet „hiteles, sikeres vezető, 2026-ban segítséggel akár leválthatja a Fideszt”.

...svg content...Fotó: MTI/Hegedüs Róbert
Belpolitika
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

A hódmezővásárhelyi polgármester-választáson Márki-Zay Péter győzött a fideszes Grezsa István ellen, pártjával azonban mindössze 0,65 százalékot ért el az EP-választáson. Újraválasztott városvezetőként nemrégiben interjút adott, amelyben egyebek mellett arról beszélt, szerinte minek köszönheti a győzelmet. „Végigdolgoztam az elmúlt öt évet, sőt, egyedülálló eredményeket mutattam fel egyedülálló ellenszélben” – fogalmazott.

Majd amikor arról kérdezték, a jövőben is tervez-e országos politikusi szerepet, úgy felelt: „Fönntartom a jogot, hogy segítsek másokat, ha úgy ítélem meg, hogy közösen többet tehetünk annak érdekében, hogy Magyarország szabad, gazdagodó, boldog, egészséges nyugati demokratikus jogállam legyen”. Ezt követően annak kapcsán faggatták, kivel fogna össze szívesen, de Magyar Péter neve is szóba került, akiről úgy fogalmazott: Soron kívül Reagált Orbán Viktor a konvoját kísérő rendőr halálos balesetére

„Neki akkor is szívesen segítek, ha nem is kéri. Vásárhelyen bizonyítottam, hogy az emberek hiteles vezetőnek tartanak, és beállnak mögém. Magyar Péterből is lehet hiteles, sikeres vezető, 2026-ban segítséggel akár leválthatja a Fideszt” – mondta Márki-Zay, aki szerint a győzelme után sokan gratuláltak neki, köztük valaki Lázár János hódmezővásárhelyi csapatából. Hozzátette: „De nem vagyok felhatalmazva, hogy eláruljam”.

„Tartok tőle, Lázár nem dicsérné meg” – jegyezte meg a 24.hu-nak adott interjúban. Egyúttal azt a kérdést is feltették neki, mi lenne ma vele, ha 2022-ben nyer, és miniszterelnökké választja egy balos parlament. Itt annyit mondott, ha neki két éve ez a sors jutott volna, „akkor a hatpárti koalíció párton kívüli miniszterelnökeként vért izzadok, mindent széttrollkodnak a pártok, és fél éven belül bukunk. Ahhoz képest a polgármesterség ezerszer kényelmesebb, testhezállóbb, eredményesebb elfoglaltság”.

Hatalmas aszteroida közelíti meg a Földet szombaton

A 2024 MK csillagászati szempontból rendkívül közel, de biztonságos távolságban fog elhaladni.

Reagált Orbán Viktor a konvoját kísérő rendőr halálos balesetére

A magyar miniszterelnök is mély együttérzését fejezte ki a történtek miatt, amiben egy 61 éves rendőr vesztette életét.