Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
369,79 Ft
Euró
393,19 Ft
Font
460,52 Ft
Bitcoin
62,772 $

Megszólalt a március 15-i adatszivárgásról a Magyar Posta

Mintegy 1300 ügyfelet érintett az adatszivárgás.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
Belföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az Indexnek adott interjújában beszélt a március 15-i adatszivárgásról Mikecz Péter, a Magyar Posta kommunikációs főigazgatója. Mint ismert, március 15-én adatszivárgás történt: több felhasználó egy profil alá került és így 1300 ügyfél láthatta egymás adatait. Az ügy kapcsán Mikecz úgy fogalmazott:

„Egy adatvédelmi szempontból alacsony kockázatú helyzet állt elő a hétvégén, amikor a webshopok regisztrációjára fejlesztett szoftvert telepítettünk. Azért alacsony, mert olyan adatokat látott egy szűk kör, amelyek egyébként nyilvánosan is hozzáférhetők. Mintegy 1300 adatról van szó, melyeknek többsége nyilvánosan hozzáférhető céges kapcsolattartó adat volt”. Soron kívül Rárepültek a magyarok az online értékpapírszámla-nyitásra

A kommunikáció főigazgató kiemelte, a hibát az észlelést követően azonnal elhárították, és a jogszabályi előírásoknak megfelelően a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnak jelentették; az érintett ügyfelektől pedig elnézést kértek az okozott kellemetlenségekért.

A „a postai szolgáltatások nyújtásának és a hivatalos iratokkal kapcsolatos postai szolgáltatás részletes szabályairól, valamint a postai szolgáltatók általános szerződési feltételeiről és a postai szolgáltatásból kizárt vagy feltételesen szállítható küldeményekről szóló” kormányrendelet, vagyis a webshoprendelet március 28-án lép hatályba.

Miután egyre többször merül fel, hogy a posta vajon képes lesz-e megbirkózni a vélhetően drasztikusan megnövekedett csomagvolumennel, Mikecz megjegyezte, már megkezdték a felkészülést. Mint ismert, a webshopos rendelések száma az évek múlásával egyre növekszik, a karácsonyi időszak pedig kiugró forgalmat generál minden évben.

Egy több mint érdekes és izgalmas interjú készült Szoboszlai Dominikkel

Exkluzív interjút adott Szoboszlai Dominik a Spíler 1 TV-nek, amit szombat este vetítenek le.