Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
66,991 $

Május 1-től ezek a személyvonatok csak jelzésre állnak majd meg

A vonatokon is hasonló lesz a rendszer, mint a buszokon: az utasoknak előre jelezniük kell, hogy le akarnak szállni.

...svg content...Fotó: MTI/Filep István
Belföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

A GYSEV Zrt. Facebook-oldalán tájékoztatta az utazóközönséget arról, hogy május 1-től egy új rendszert vezetnek be: ezentúl a GYSEV vonalain a személyvonatok kizárólag jelzésre állnak majd meg.

A vállalat ennek okán arra kéri az utazókat, hogy leszállási szándékukat minden esetben előre jelezzék a leszállásjelző gomb megnyomásával. A bejelentés nagy jelentőséggel bír, hiszen sokan utaznak a GYSEV járataival. Soron kívül Pünkösd: vasárnap és hétfőn is zárva lesznek az üzletek

Mint ismert, ez az eljárás nem új keletű Magyarországon, hiszen a MÁV már hosszú évek óta alkalmazza a rendszert, noha nem minden vonalon.

A GYSEV új intézkedése előnyös is, hiszen így pontosabb lehet a közlekedés, továbbá üzemanyagot, valamint áramot takaríthatnak meg, mely a jelenlegi energiaválság és az elszálló árak idején kifejezetten hasznosnak bizonyul.

Történelmet írt a Leverkusen, veretlenül fejezték be a szezont, kikapott a Bayern München

A Bayer Leverkusen egy több mint hihetetlen szezon végén szerezte meg a bajnoki címet, ráadásul úgy, hogy nem kaptak ki.

Rekordszámú független jelölt indul a júniusi önkormányzati választásokon

A Nemzeti Választási Iroda legfrissebb adatai szerint a júniusi önkormányzati választáson 7680 polgármesterjelölt vesz részt, akik közül többségük, 6297 függetlenként indul.

Napokon belül ismertté válhatnak a közmédiás EP-vita részletei

A közmédia jövő héten, a pünkösdi ünnepet követően tájékoztatja az Európai Parlamenti listát állító szervezeteket az általa tervezett vita részleteiről.