Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
371,98 Ft
Euró
398,34 Ft
Font
471,86 Ft
Bitcoin
66,310 $

Tovább nőtt a magyar lakosság egészségben eltöltött éveinek a száma

Vitályos Eszter kormányszóvivő szerint az elmúlt 14 évben közel öt évvel nőtt a magyar lakosság egészségben eltöltött éveinek száma.

...svg content...Fotó: Facebook/Vitályos Eszter
Belföld

Kiss László

Szerkesztő

Vitályos Eszter, a térség fideszes országgyűlési képviselője a leányfalui Pöttyös Panni gyermekorvosi rendelő átadásán ejtett szót arról, hogy az elmúlt 14 évben csaknem öt évvel nőtt a magyar lakosság egészségben eltöltött éveinek száma. A képviselő örömtelinek nevezte, hogy Leányfalun növekszik a gyermekek száma, ami az egészségügyi infrastruktúra fejlesztését is indokolttá tette.

A rendelő megépítéséhez szükséges forrást a Magyar Falu Program biztosította. Vitályos Eszter elmondta, hogy a kivitelezésre 100 millió forintot a Magyar falu programban nyert el az önkormányzat, amely mellé 80 millió forint önrészt is tettek. Soron kívül Vitézy Dávid várja Karácsony Gergely újabb bocsánatkérését

A kormányszóvivő ezt követően a Magyar Falu Program jelentőségét emelte ki az egészségügyi ellátórendszer vidéki fejlesztésében,  adatai szerint ugyanis 2019 és 2023 között a Magyar falu programban 600 orvosi rendelő épülhetett fel, illetve újulhatott meg mintegy 13 milliárd forintból, és 1706 település szerezhetett be orvosi eszközöket csaknem 4 milliárd forintos támogatásból.

A programban orvosi szolgálati lakások építésére és felújítására is pályázni lehetett, ezt 81 település sikerrel meg is tette, ők összesen 6.8 milliárd forintot fordíthattak a beruházásokra, írja az MTI.

Korábban ismeretlen fajt észlelhettek a mélyben

Több okból is különleges esetről van szó, amelyről felvétel is készült.

Ezt a szuvenírt nem érdemes hazahozni a nyaralásról, bajt okozhat

A nyaralás alatt minden bizonnyal sokakban felmerülhet, milyen jó lenne hazatérni egy egzotikus virággal, ez azonban egyet jelenthet a saját, otthoni növényeink halálos ítéletével.