Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
360,07 Ft
Euró
390,68 Ft
Font
456,75 Ft
Bitcoin
57,109 $

Döntött a kormány a jövő év végi igazgatási szünetről

Rövidebb lesz a leállás a közigazgatásban.

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Belföld

Koós Alexandra

Szerkesztő

Megjelent a Magyar Közlönyben a rendelet a 2024. évi igazgatási szünetről – szúrta ki a 24.hu. Orbán Viktor miniszterelnök döntése szerint az igazgatási szünet 2024. december 30. napjától 2025. január 1. napjáig tart, azaz három napra áll le a közigazgatás. A rendelet már hatályos.

A lap megjegyzi, az igazgatási szünetről szóló törvény szerint a döntés a kormányzati igazgatási szervekre vonatkozik. A kormány nyári, illetve téli igazgatási szünetet is elrendelhet, rendeletét a tárgyévet megelőző év decemberének 15. napjáig ki kell hirdetnie.

Érdemes hozzátenni, hogy az igazgatási szünetre eső valamennyi munkanapra szabadságot kell kiadni a foglalkoztatottnak. Ha a dolgozónak már nincs szabadsága, akkor a téli igazgatási szünetre a tárgyévet követő évben esedékes szabadságot kell kiadni. A kormányfő döntése háromnapos leállást jelent a közigazgatásban.

A 24.hu szerint ez jóval kevesebb, mint a tavalyi, idei téli igazgatási szünet: legutóbb ugyanis 13 napos volt, tavaly december 22-től egészen január 6-ig tartott, idén pedig december 27-től tart majd január 1-jéig.

Ismét probléma van az androidos Messengerrel, most a buborékok szálltak el

Sokan tapasztalják a Messenger problémáját, ami lehetetlenné teszi a chatfejek használatát Androidon.