Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,167 $

A magyar vezérkari főnök vészjósló üzenete: fel kell készülni a konfliktusra

Elmondása szerint „azok a doktrínák, szabályzatok, amelyeket eddig hittünk, lehet, hogy már holnap nem érnek semmit”.

...svg content...Fotó: MTI/Balogh Zoltán
Belföld

Koós Alexandra

Szerkesztő

„A magyar hadseregnek fel kell arra készülnie, ami az alap rendeltetése: nem béketámogató műveletekre, nem katasztrófavédelemre, hanem konfliktusra, ami egész embert kíván” – fogalmazott Böröndi Gábor vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnöke a Ludovika Fesztivál részeként megtartott Száznapos ünnepségen, szombaton Budapesten. De a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Karának rendezvényén azt is elmondta:

A magyar honvédség jelenleg történének legnagyobb átalakításán megy keresztül. A leendő tisztekre, vezetőkre vár az a feladat, hogy a 21. század magyar honvédséget vezessék – jegyezte meg a magyar vezérkari főnök. Ezt követően kiemelte: „Határaink mellett háború dúl, a Nyugat-Balkán biztonsága kétséges, migránshullámok érhetik el Európát, Gázában hadműveletek folynak, az egész világ forrongásban, átalakulóban van”. Soron kívül Keményen szembesítette Vitézy Karácsonyt a budapesti kukahelyzettel

„Azok a doktrínák, szabályzatok, amelyeket eddig hittünk, lehet, hogy már holnap nem érnek semmit” – mondta Böröndi Gábor. Az MTI szerint egyúttal hangsúlyozta azt is, hogy soha nem volt annyira szükség felkészült, elkötelezett tisztekre, mint most. „Elvárom önöktől, hogy ugyanúgy, mint ludovikás elődeik, jó tisztek legyenek. Embereket fognak vezetni hamarosan, akár konfliktusban is” – húzta alá. Míg a végzős tiszteknek azt üzente, a haza szolgálata az egyik legszebb hivatás.

Szentkirályi Alexandra szerint Karácsony Gergely a választók arcába hazudott

Szentkirályi úgy érzi, Karácsony gyakorlatilag a választók arcába hazudott, és nem érdemel több esélyt Budapest élén.