Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
358,98 Ft
Euró
389,25 Ft
Font
455,18 Ft
Bitcoin
51,027 $

Nagy bejelentést tett a Magyar E-sport Szövetség

Egy új szakosztály alakult meg a szövetségnél.

Fotó: Unsplash/Florian Olivo
Konzol/Videójátékok

Borbély Fanni

Szerkesztő

Magyarországon egyedülálló lépésként, a Magyar E-sport Szövetség (HUNESZ) januárban megalapította para e-sport szakosztályát. A világszinten is páratlan szövetségi alapokon nyugvó kezdeményezés célja, hogy a fogyatékkal élő gamereknek és e-sportolóknak egy inkluzív platformot alakítson ki.

A szakosztály célja, hogy a speciális igényekkel bíró játékosokat összegyűjtse egy közösségbe, aktívan integrálja őket a hazai, nemzetközi esport világába. Hosszú távú terveik közé tartozik a versenyek szervezése, lebonyolítása. A társelnöki tisztséget Virág Zsolt és Kollinger Szabolcs tölti be, feladatuk a szakág céljainak teljes körű megvalósítása a Magyar E-sport Szövetség támogatásával. Soron kívül Fontos változás a nyugdíjaknál – egy új lehetőség is megnyílt

A kezdeményezés elősegíti a sokszínűséget és a befogadást a digitális sportok világában, biztosítva, hogy mindenki részesülhessen az e-sport élményében. Az érdeklődők az ezen a linken elérhető nyomtatvány kitöltésével jelezhetik tapasztalataikat és igényeiket a szakosztály felé – tájékoztatott az OS.

Megszólalt a Ferencváros edzője az Újpest történelmi kiütése után

A Ferencváros edzője, Dejan Sztankovics érthető módon nem panaszkodott arra, hogy nem lett 6-0 a vége az Újpest ellen.