Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
66,991 $

Lövöldözés történt New Yorkban, két rendőr életét vesztette

A gyanúsított is meghalt a lövöldözésben.

...svg content...Fotó: Unsplash / Illusztráció
Észak-Amerika

Koós Alexandra

Szerkesztő

Két rendőr vesztette életét vasárnap este a New York-i Salinában történt lövöldözésben. A beszámoló szerint a Syracuse-i rendőrség egyenruhásai megpróbáltak megállítani egy járművet, de a sofőrnek sikerült elmenekülnie. A rendszámtábla alapján azonban le tudták nyomozni, s kiderült, hogy a kocsit egy lakóház előtt hagyták Salinában.

Miután kiértek a helyszínre, s megtalálták a kocsit, kiderült, hogy lőszer volt benne, ezáltal biztosra vették, hogy a gyanúsítottnál fegyver van. Erősítést kértek, rövidesen pedig az Onondaga megyei rendőrség emberei is megérkeztek. Ezután három rendőr közelítette meg a házat, egyikük hátulról, míg a másik kettő elölről. Soron kívül Pünkösd: vasárnap és hétfőn is zárva lesznek az üzletek

Pillanatokon belül lövések dördültek, amit az egyenruhások is viszonoztak. A gyanúsított két rendőrt lőtt meg, akik később sajnálatos mód életüket vesztették. Egyikük a Syracuse-i rendőrkapitányság, míg a másik az Onondaga megyei rendőrség szolgálatában állt. De a lövöldözőt is eltalálták, akit később szintén halottnak nyilvánítottak.

A támadóról kiderült, hogy egy 33 éves férfi, akit 10 évvel ezelőtt ittas vezetés miatt tartóztattak le. A lövöldözés estéjén kokainozott, egy barátja is vele volt a lakásban, akit távozásra szólított fel, amint észrevette, hogy rendőrök vannak a közelben. Ezt követően fegyvert vett magához, s lövöldözni kezdett – írja a The New York Times.

Egy helyi seriff arról nyilatkozott, hogy a rendőrség még vizsgálja az esetet, azt viszont kiemelte: a lakosságot nem fenyegeti veszély, nincs mitől tartani. Syracuse polgármestere pedig egy sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, „sötét nap ez a város számára, az egyik legrosszabb rémálmunk vált valóra”.

Történelmet írt a Leverkusen, veretlenül fejezték be a szezont, kikapott a Bayern München

A Bayer Leverkusen egy több mint hihetetlen szezon végén szerezte meg a bajnoki címet, ráadásul úgy, hogy nem kaptak ki.

Rekordszámú független jelölt indul a júniusi önkormányzati választásokon

A Nemzeti Választási Iroda legfrissebb adatai szerint a júniusi önkormányzati választáson 7680 polgármesterjelölt vesz részt, akik közül többségük, 6297 függetlenként indul.

Napokon belül ismertté válhatnak a közmédiás EP-vita részletei

A közmédia jövő héten, a pünkösdi ünnepet követően tájékoztatja az Európai Parlamenti listát állító szervezeteket az általa tervezett vita részleteiről.