Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
359,19 Ft
Euró
387,88 Ft
Font
453,04 Ft
Bitcoin
50,953 $

Lövöldözés Brüsszelben: még mindig küzdenek az egyik sérült életéért

Az egyik sérült állapota súlyos, jelenleg is az életéért is küzdenek az orvosok Brüsszelben a lövöldözést követően.

Fotó: EPA/OLIVIER MATTHYS
Európa

Szabó Kata

Szerkesztő

Nemrég számoltunk be arról, hogy újabb halálos lövöldözés történt az USA-ban. Ezúttal Las Vegas egyetemén gyilkolt egy fegyveres, míg Brüsszelben négy embert sebesítettek meg egy hasonló támadásban.

Az egyik központi bevásárló negyedben dördültek el a lövések szerdán. A hivatalos tájékoztatás szerint Brüsszel egyik bandája hajtotta végre támadásokat, és nem kizárt, hogy a lövéseket egy kábítószerrel kapcsolatos ügy miatt adták le. Soron kívül Tóth Gabit „pedofil-simogatónak” nevezték: „Normálisak vagytok, emberek”?

Helyi idő szerint este fél nyolc körül történt a lövöldözés az Avenue de la Toison d’Or-on. Négy sérültről tudni, akik közül egy életveszélyes állapotban van, jelenleg is küzdenek az életéért az orvosok.

Az EFE beszámolójából kiderült, a lövöldözés után az ügynökök biztonsági körzetet alakítottak ki a környéken, de az elkövetők ekkor már nem voltak ott a helyszínen. Röviddel a lövöldözés után lezárták és kiürítették a környéket, majd felvették a vallomásokat.

Az egyik turista a lábán sérült meg, aki az egyik étteremben talált fedezéket. Úgy tudni, hogy a fegyveres férfi több lövést adott le, amit a biztonsági kamerák rögzítettek, így lehetséges, hogy az elkövető személye már ismert a hatóságok előtt.