Clouds
21 Budapest
Dollár
367,97 Ft
Euró
394,73 Ft
Font
442,51 Ft
Bitcoin
22,959 $

Több mint 600 milliót nyertek, de mostanra elfogyott a pénzük

Fotó: Unsplash
Belföld
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Már a lakások többségét, a belvárosi üzletet, a balatoni nyaralót és a saját kocsit is eladták, miközben az otthonukat is árulni tervezik, mégis boldogok.

A győri Andraschek Anikónak és férjének egykor nehéz sorsa volt, ugyanis a közműszámlákat és a lakbért is alig tudták fizetni, amikor egy rossz hírű utcában lévő apró, önkormányzati lakásban éltek, ám ekkor hihetetlen dolog történt, ami az egész életüket megváltoztatta.

Soron kívül 3600 fölé emelkedett a törökországi földrengés halálos áldozatainak száma

„Kilenc éve, hogy a férjemmel, Lacival 630 millió forintot nyertünk a lottón. Már a végrehajtót vártuk, enni sem volt mit, és pont akkor ránk mosolygott a szerencse”

– mesélte a feleség.

A nyereményből négy lakást vettek, maguknak és a gyermekeiknek, s bár egyiküknek sem volt jogosítványa, Anikó nagyon szeretett volna egy hófehér BMW-t sofőrrel, illetve egy saját cukrászdát, továbbá egy balatoni nyaralót, így ezeket is megvalósították.

Az otthonukat is el akarják adni

„Mára már csak ez a nagy ház maradt, minden mást eladtunk. A lakásokat, a cukrászdát, a balatoni nyaralót, a BMW-t”

– fejtette ki, hozzátéve, hogy a jelenlegi otthonuktól is megválnának, mert túl nagy kettejüknek, az árából pedig egy kisebbet szeretnének.

Sajnos a betegségek sem kerülték el őket: az asszony másfél éve agyvérzést kapott, a neurológián pedig arra ébredt, hogy lebénult a jobb oldala, ráadásul a veséje is tönkrement, hetente háromszor dialízisre kell járnia – írta az AC News.

Ezt úgy oldják meg, hogy odafelé egy betegszállító viszi el, haza pedig a korábbi sofőrje fuvarozza azzal a hófehér BMW-vel, amit ő vett meg tőlük, míg Anikó férje izomsorvadásban szenved, ezért nehezére esik a mozgás, de egyikük sem szeretett volna panaszkodni.

„Elégedett vagyok a sorsommal, nincs hiányérzetem semmiben. Megtapasztaltam a szegénységet és a gazdagságot is. Nem kívánom egyik életet sem. Most picit szerényebben élünk, de nem éhezünk”

– mondta Anikó.