Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,16 Ft
Euró
385,91 Ft
Font
451,39 Ft
Bitcoin
68,726 $

Lopásra tanította gyermekeit egy dunántúli nő, 40 ezer forint értékben zsákmányoltak

A gyermekek összehangoltan mozogtak, 40 ezer forint értékben loptak.

...svg content...Fotó: YouTube
Bűnügy

Takács Petra

Szerkesztő

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség sajtóközleménye szerint a Nyíregyházi Járási Ügyészség kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt vádat emelt azzal az anyukával szemben, aki gyermekeit felhasználva és ezzel erkölcsi fejlődésüket veszélyeztetve luxus cikkeket lopott egy drogériából.

A Nyíregyházán átmeneti jelleggel tartózkodó dunántúli nő 2023 májusában egy belvárosi drogériába ment három kiskorú gyermekével együtt azzal a céllal, hogy onnan aztán gyermekei közreműködésével termékeket lopjon. Soron kívül Verőcei hajóbaleset: nagy sebességgel ütközhetett a motorcsónak, a szállodahajó kapitánya őrizetben

Az alig 7-8 éves gyermekek mintegy órát át tartózkodtak az üzletben, nézelődtek, összehangoltan mozogtak, és közel 40 ezer forint értékben napszemüvegeket, arckrémet és egyéb dekor kozmetikumokat loptak el.

A nő gyermekei ruházatába, valamint a nála lévő táskába és kabátjába rejtette az árukat, miközben a kiskorú sértettek végig figyelemmel kísérték az anyjuk tevékenységét, segítségére voltak az elvenni kívánt tárgyak elrejtésében, és maguk is tettek el árucikkeket a vádlott táskájába.

Az ügyészség szerint a nő cselekményével a nevelésből eredő kötelességét súlyosan megszegte, veszélyeztetve ezzel kiskorú gyermekei erkölcsi fejlődését. Előéletére való tekintettel az ügyészség felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására, pártfogó felügyeletének elrendelésére, valamint figyelemmel a bűncselekmény jellegére, foglalkozástól eltiltás kiszabására tett indítványt vádiratában. A lopásokról felvétel is készült: