Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
369,53 Ft
Euró
396,02 Ft
Font
468,76 Ft
Bitcoin
61,965 $

London máris a következő olimpiájára készül

2012-ben rendeztek utoljára ötkarikás játékokat az Egyesült Királyság fővárosában.

...svg content...Fotó: unsplash
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő

Sadiq Khan, London polgármestere azonban máris egy esetleges újabb olimpiai pályázatot helyezett kilátásba. Közölte, hogy a főváros 2040-ben ismét szívesen fogadná a világ legjobb sportolóit.

„Kollégáinkkal azon dolgozunk, hogy felmérjük a pályázat lehetőségét. A 2032-es és a 2036-os helyszín már eldőlt. A 2040-es viszont a legzöldebb olimpia lehet – mondta London első embere. Soron kívül Pride pikniket tartott David Pressman, több magyar politikus is részt vett az eseményen

London polgármestere úgy vélekedett, hogy egy újabb olimpia segíthetne London néhány hosszú távú közlekedési és infrastrukturális problémájának megoldásában, akárcsak 11 évvel ezelőtt, amikor Stratford városrészében jelentős fejlesztések történtek.

Khan egyik fő célja, hogy bizonyítsa a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak, hogy a világ egyik legnagyobb sporteseményét környezetvédelmi szempontból is meg lehet közelíteni, melynek része az is, hogy a 2012-ben használt létesítményeket is újból használatba vehetik.

Az Egyesült Királyság kormánya optimista London esélyeit illetően, hogy ismét olimpiát rendezhessenek. Úgy vélik, hogy 2012-ben már bizonyították, hogy mire képesek – írja a Mirror.

Lendvai Ildikó szerint Lázár János Orbán Viktor ellen fordulhat a miniszterelnöki székért

Lendvai Ildikó arról kezdett el beszélni, hogy Lázár János Orbán Viktor miniszterelnöki székére vágyhat, amit adott esetben sokan árulásnak minősítenének.