Clouds
21 Budapest
Dollár
368,37 Ft
Euró
394,85 Ft
Font
452,21 Ft
Bitcoin
27,984 $

London máris a következő olimpiájára készül

TÉMÁK:
#London #Olimpia
Fotó: unsplash
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő
TÉMÁK

2012-ben rendeztek utoljára ötkarikás játékokat az Egyesült Királyság fővárosában.

Sadiq Khan, London polgármestere azonban máris egy esetleges újabb olimpiai pályázatot helyezett kilátásba. Közölte, hogy a főváros 2040-ben ismét szívesen fogadná a világ legjobb sportolóit.

Soron kívül Tavaszi nap-éj egyenlőség: hétfőn késő este megkezdődik a csillagászati tavasz

“Kollégáinkkal azon dolgozunk, hogy felmérjük a pályázat lehetőségét. A 2032-es és a 2036-os helyszín már eldőlt. A 2040-es viszont a legzöldebb olimpia lehet – mondta London első embere.

London polgármestere úgy vélekedett, hogy egy újabb olimpia segíthetne London néhány hosszú távú közlekedési és infrastrukturális problémájának megoldásában, akárcsak 11 évvel ezelőtt, amikor Stratford városrészében jelentős fejlesztések történtek.

Khan egyik fő célja, hogy bizonyítsa a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak, hogy a világ egyik legnagyobb sporteseményét környezetvédelmi szempontból is meg lehet közelíteni, melynek része az is, hogy a 2012-ben használt létesítményeket is újból használatba vehetik.

Az Egyesült Királyság kormánya optimista London esélyeit illetően, hogy ismét olimpiát rendezhessenek. Úgy vélik, hogy 2012-ben már bizonyították, hogy mire képesek – írja a Mirror.