A fiatalság nem csak a külső jegyekben mérhető: az is sokat számít, hogy lelkileg hány évesnek érzi magát az ember.
Rengetegen szenvednek panaszoktól még hónapokkal azt követően is, hogy átvészelték a koronavírus-fertőzést.
Sokan nem tudják, de a szívelégtelenség az egyik legsúlyosabb szervi probléma, ami leginkább a nőket veszélyezteti.
Az elmúlt évtizedek alatt jelentősen megugrott azoknak a nőknek a száma, akik szeszes italhoz nyúltak.
Vannak bizonyos élelmiszerek, amelyek bizonyítottan hozzájárulnak az idősödés kitolásához, és képesek meghosszabbítani az élettartamot.
Modern, rohanó világunkban nehéz feladat időt találni edzőtermek látogatására, azonban otthoni gyakorlatokkal könnyedén elejét vehetjük ennek a problémának, nem mellesleg jobban is járhatunk.
Egyszerű a képlet: minél tovább alszunk, annál több kalóriát égethetünk.
Mindenki ismeri az emésztéssegítő „jó baktériumokat”, amelyek megtalálhatók a joghurtban, kefírben és savanyúságokban, néhány egészségügyi állapot esetén azonban kockázatos a fogyasztásuk.
A vizsgált páciensek vérében apró vérrögöket fedeztek fel, amelyekhez a lebomlást akadályozó molekulák tapadtak.
A Massachusettsi Kórházban végzett kutatás alapján erősebb és hosszabban tartó védettséget ad a babának az, ha az anya a terhesség alatt veszi fel a koronavírus-oltást, mint az, ha átesik a fertőzésen.
Egy friss tanulmány rámutatott arra, hogy a magas vérnyomással küzdők esetében kifejezetten kockázatos a rendszeres paracetamol-használat.