Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
363,16 Ft
Euró
393,88 Ft
Font
459,58 Ft
Bitcoin
61,867 $

Harminc métert zuhant egy szikláról egy 80 éves hegymászó Spanyolországban

A jelenlegi állapotáról nem érkezett hír.

Fotó: Unsplash / Illusztráció
Európa

Koós Alexandra

Szerkesztő

Egy 80 éves brit hegymászó harminc métert zuhant egy szikláról, amely miatt súlyos sérüléseket szerzett – számolt be a Mirror. Mint kiderült, az incidens vasárnap délután a spanyolországi Moraira városának közelében történt, a nyugdíjast pedig mentőhelikopterrel szállították kórházba, hogy megfelelő ellátásban részesíthessék.

A lap közlése szerint mindezt a helyi mentőszolgálat szóvivője is megerősítette, hozzátéve, hogy a férfit az alicantei Doctor Balmis kórházban kezelik. A jelenlegi állapotáról azonban nem érkezett hír, minden bizonnyal a későbbiekben várható majd tájékoztatás ennek kapcsán. Egyúttal megjegyzik: Soron kívül Donáth Anna Gyurcsány Ferencék plakátjairól: hányingerem van

Tavaly szeptemberben szintén történt egy hasonló eset: egy 42 éves brit hegymászó lezuhant és meghalt az osztrák Alpokban, amikor részt vett a Spartan Trifectaversenyen. Míg egy másik hegymászó 600 métert zuhant Új-Zélandon, miután megcsúszott egy hegyoldalban: csodával határos módon kisebb sérülésekkel megúszta az esetet.

Továbbá arról is beszámoltunk, hogy tavaly novemberben öt ember vesztette életét, négyen pedig megsérültek egy lavina miatt Iránban. A rendelkezésre álló információk szerint a hegymászók a Zagros-hegységben található Oshtorankuh hegy felé tartottak, holott a hatóságok korábban heves esőzésekre és havazásokra figyelmeztettek.

Emellett azt is megírtuk, hogy 2023 októberében két ember életét vesztette a világ 14. legmagasabb hegycsúcsának megmászása közben: az amerikai hegymászó és nepáli hegyivezetője hunyt el, miután egy halálos lavina indult lefelé a tibeti Sisapangma hegy lejtőin. Akkor több mint 50 hegymászó igyekezett a csúcsra.

Ceglédi Zoltán keményen nekiment Magyar Péternek a közösségi médiában

A politikai elemző szerint ő még akkor is „itt lesz”, amikor a jogászt „ejti” majd az ellenzéki nyilvánosság. Ezzel arra reagált, hogy Magyar – feltehetően – új ellenzéki párt megalapításába kezd.