Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
368,72 Ft
Euró
396,23 Ft
Font
468,85 Ft
Bitcoin
65,224 $

A lengyel közszolgálati hírügynökséget is orosz kibertámadás érhette, vizsgálják az esetet

Újabb orosz kibertámadás történhetett.

...svg content...Fotó: Unsplash/Clint Patterson
Európa

Takács Petra

Szerkesztő

Jacek Dobrzynski, a titkosszolgálatokat felügyelő miniszter szóvivője az X-en közzétett bejegyzésében közölte, hogy a lengyel belbiztonsági ügynökség (ABW) és a digitalizációügyi tárca „azonnali intézkedéseket kezdeményezett a PAP ellen irányuló, feltehetőleg orosz kibertámadás, az állítólagos lengyelországi mozgósításról szóló dezinformációs hír közlése miatt”.

A miniszter hamisnak nevezte a PAP kiadásában péntek délután kétszer is megjelent, majd törölt hírt, melyben Donald Tusk kormányfőre hivatkozva július 1-jén kezdődő részleges mozgósításról írtak Lengyelországban. A mozgósított lengyel állampolgárokat az álhír szerint Ukrajnába vezényelték volna. Soron kívül Gyorsabbá és egyszerűbbé válik a C-kategóriás jogosítványok megszerzése

Gawkowski később a Polsat News kereskedelmi hírtelevíziónak elmondta, az ügyről azonnal tájékoztatták Donald Tuskot. A miniszter úgy ítélte meg, a vizsgált kibertámadás célja dezinformáció terjesztése, valamint „a társadalom megbénítása” volt a jövő heti európai parlamenti (EP) választások előtt.

Rossi szerint Gündogan egyértelműen szabálytalan volt, dühös a játékvezetőre

Minden Marco Rossi arcára volt írva, aki szerint a nap leggyengébb teljesítményét a játékvezető nyújtotta.

Gulácsi szerint minimum kétséges volt Németország első gólja

Gulácsi Péter egészen közelről nézhette végig Gündogan lökését, ami végül sokba került, mert a játékvezető nem ítélt szabálytalanságot.