Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
367,79 Ft
Euró
393,34 Ft
Font
457,26 Ft
Bitcoin
66,743 $

Lejárt sírhelyek: festékszóróval fújták le a sírköveket a dolgozók

A lehető legmeghökkentőbb módon sikerült az érintett családok tudtára adni, hogy szeretteik sírhelye lejárt.

Fotó: Unsplash/Linda Gerbec A kép illusztráció.
Európa

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

Sajtóértesülések szerint arcátlan módon adták egyes családok tudtára, hogy egyes sírhelyeket meg fognak semmisíteni a nagyrőcei temetőben. Úgy tudni, hogy a nagyrőcei temetőt kezelő önkormányzati vállalat munkatársa festékszóróval írta fel bizonyos sírkövekre, hogy törlik azokat, és a sírhelyet újra kiadják.

A Paraméter a Pluska jelentése nyomán számolt be arról, hogy a cég közölte, nem a nemfizetők sírhelyeit festékszórózták össze, hanem azon sírhelyeket, melyeket megsemmisítenek, mert azokat már nem gondozzák. A lapnak a cég vezetője az ügy kapcsán úgy nyilatkozott: Soron kívül Kiürítettek egy budapesti általános iskolát, 30-35 gyereket vittek kórházba

„A városi temetőben a megüresedett helyek kapacitása kimerült, viszont vannak sírok, amelyeket senki nem gondoz, és nem is tartanak igényt rájuk.”

Számos sírhelyen látható a rózsaszín „felszámolni, szabad”, valamint a „nem fizetett” felirat, ami a cégvezető szerint szándékos, hogy az emberek lássák és jelezzék, hogy senki sem törődik velük. Végül megszólaltatták azt a munkatársat is, aki felfestette a sírokra az említett feliratokat, ám ő jelezte, nem gondolta volna, hogy ennyire felháborítja az embereket a sok felirat.

Májusban újabb területen lesz fizetős a parkolás Budapesten

A Sashegyen április 2-től kell fizetni a parkolásért, míg Zuglóban május elejétől indul a próbaüzem, amit rövidesen a fizetős üzem követ majd.