Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
368,33 Ft
Euró
395,52 Ft
Font
468,04 Ft
Bitcoin
67,152 $

A legendás pop szupersztár, Kylie Minogue is fellép idén a Sziget Fesztiválon

Eddig sem volt hiány komoly nevekből, ám most egy hatalmas bejelentéssel érkeztek a fesztivál szervezői.

...svg content...Fotó: MTI/EPA/Neil Hall
Kult

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Sziget Fesztivál nem csupán Magyarország, de Európa egyik legnagyobb volumenű fesztiválja, ahová évről évre nagyobbnál nagyobb nevek érkeznek a színpadra, hatalmas bulikat csapva.

A fesztivál történetében már számos világhírű és elismert zenész lépett fel: 1997-ben például David Bowie nyűgözte le a közönséget, majd 1998-ban a Green Day örökzöld muzsikáira rophatták a fesztiválozók. Természetesen nem lehet kihagyni a sorból Prince-t sem, aki 2011-ben látogatott el a Szigetre, de a fellépők között volt még Robbie Williams (2015), Rihanna (2016), Pink (2017) is. Idén pedig a pop koronázatlan királynője érkezik a nagyszínpadra: Kylie Minogue! Soron kívül Vitézy azonnal reagált Karácsony bejelentésére – szerinte Karácsony akár le is mondhatna

Hatalmas bejelentéssel indult a Sziget 2024-es programjait és újításait bemutató sajtótájékoztató: eszerint a fesztivál első napján, augusztus 7-én a Sziget Nagyszínpadára érkezik a BRIT Awards-on idén „Global Icon” különdíjjal elismert, nem mellesleg tavaly évvégi, legújabb lemezének egyik daláért Grammy-díjat is bezsebelt legendás pop szupersztár, Kylie Minogue. A hagyományos forgatókönyvtől eltérően ezúttal Csiszár Virág, a Sziget booking managere kezdte a fesztivál sajtótájékoztatóját, méghozzá egy nagy bejelentéssel:

„Az már korábbról ismert, hogy olyan nagy nemzetközi sztárokat láthatunk idén a Nagyszínpad headliner sávjában, mint Sam Smith, Liam Gallagher, Halsey, Martin Garrix és Fred again.. Ha pedig azt nézzük, hogy a korábbi sávokban fellép – mások mellett – Skrillex, Stormzy, Fisher, Raye, Janelle Monáe vagy akár Tom Odell vagy Louis Tomlinson, láthatjuk, hogy rendkívül sokszínű és erős programja lesz az idei Nagyszínpadnak. Nagy örömmel jelentem be, hogy ehhez a sorhoz csatlakozott – a nyitónap főfellépőjeként – az ausztrál szupersztár, Kylie Minogue.”

A többszörös platinalemezes Kylie Minogue karrierjének újabb fénykora vette kezdetét 2023 nyarán a “Padam Padam” című slágerének köszönhetően. A Grammy-t is elnyert dal Kylie legfrissebb, ’Tension’ című albumán hallható, mely a kritika szerint „telis-tele van csillogó, ellenállhatatlan, könnyen fogyasztható dalokkal, amelyeknek egyetlen célja, hogy a hallgatót szerelemre és táncra bírja, ha nem is mindig ebben a sorrendben”.

Az új album a visszatérés örömét árasztja, mely Kylie jól ismert erősségeit mutatja be énekesként, dalszerzőként és popzenei előadóként egyaránt. A világhírű popsztárnak a zenei világra gyakorolt jelentős hatását egy komoly elismeréssel is díjazták: Kylie Minogue kapta idén a BRIT Music Awards “Global Icon” különdíját, melyet az “igazán kivételes művészeknek” – legutóbb 2021-ben Taylor Swift kapta – ítélik oda. A Globális Ikon-díjat Dua Lipa adta át Minogue-nak, aki „a pop örökös királynőjeként” említette őt.

Ursula von der Leyen maradhat az Európai Bizottság elnöke

Az Európai Tanács tagjai informális munkavacsorán vitatják meg, kiket jelöljenek az Európai Unió vezető pozícióiba.