Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
368,63 Ft
Euró
395,68 Ft
Font
468,36 Ft
Bitcoin
66,659 $

Lecsapott a vihar: leszakadt vezetékekhez és kidőlt fákhoz riasztották a tűzoltókat

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a III., IV. és XV. kerületben okozott jelentős károkat a pénteki vihar, a tűzoltók jelenleg is a helyszíneken dolgoznak.

...svg content...Fptó: Pexels / Illusztráció
Belföld

Kiss László

Szerkesztő

Jelentős károkat okozott a péntek kora délutáni vihar Budapest északi kerületeiben. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság honlapján közzétett információk alapján a legtöbb bejelentés a III. kerületből érkezett, ahol közel húsz helyről kértek segítséget a lakosok. A gondot többek között kidőlt fák, leszakadt faágak és megrongált távközlési vezetékek okozzák.

A IV. kerületben szintén komoly gondokat okoztak a viharos széllökések, itt főként a leszakadó faágak miatt sérültek elektromos vezetékek, de egy trafóházra is rádőlt egy fa. A XV. kerületben hasonló esetekről számoltak be, a Károlyi Sándor út és Géza fejedelem tér kereszteződésében egy trafóházra és az úttestre zuhanó faág félpályás útlezárást tett szükségessé. Soron kívül Vitézy azonnal reagált Karácsony bejelentésére – szerinte Karácsony akár le is mondhatna

A katasztrófavédelem tűzoltó egységei jelenleg is a helyszíneken dolgoznak, hogy mihamarabb elhárítsák a viharkárokat és helyreállítsák a biztonságos közlekedés feltételeit az érintett területeken.

Ursula von der Leyen maradhat az Európai Bizottság elnöke

Az Európai Tanács tagjai informális munkavacsorán vitatják meg, kiket jelöljenek az Európai Unió vezető pozícióiba.