Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
359,04 Ft
Euró
389,44 Ft
Font
455,16 Ft
Bitcoin
54,397 $

Leállások várhatók a Nébih szakrendszereiben – részletek

Az iratkezeléshez kapcsolódó szakrendszer informatikai fejlesztése miatt várható leállás.

Fotó: YouTube/Nébih
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő
TÉMÁK

A Nébih arról tájékoztatta ügyfeleit, hogy 2023. december 31. 18:00 óra és 2024. január 1. 18:00 óra között több szakrendszer átmenetileg nem lesz elérhető. Az időszakos leállásra az iratkezeléshez kapcsolódó szakrendszer informatikai fejlesztésének élesítése miatt kerül sor.

A fenti időszakban a Nébih által üzemeltetett ügyfélfelületek, valamint a kapcsolódó szolgáltatások nem lesznek elérhetőek. Soron kívül Hivatalos: Sulyok Tamás Magyarország új köztársasági elnöke

Annak érdekében, hogy az informatikai háttér fejlesztése miatt történő átállás minél zökkenőmentesebb legyen, ennek ütemezésére a kormányzati igazgatási szünet idején kerül sor: 2023. december 31-én 18:00 órától 2024. január 01-én 18:00 óráig.

A szüneteltetés a Nébih által üzemeltetett ügyfélfelületeket és a kapcsolódó szolgáltatásokat érinti majd. A hivatal tájékoztatja az ügyfeleket arról, hogy a vonatkozó törvénynek* megfelelően amennyiben az elektronikus ügyintézés szüneteltetése meghaladja az egy munkanapot, a Nébih azon eljárástípusba tartozó beadványokat is fogadja és feldolgozza postai úton, melyek esetében alapvetően kizárólag elektronikus ügyintézésre lenne lehetőség.

Hivatkozott jogszabály:

*Az elektronikus ügyintézés és a bizalmi szolgáltatások általános szabályairól szóló 2015. évi CCXXII. törvény 9.§ (4) bekezdés a) pontja