Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
371,98 Ft
Euró
398,34 Ft
Font
471,86 Ft
Bitcoin
66,310 $

Újabb leállás jön az egyik hazai pénzintézetnél

A banki informatikai rendszerek fejlesztése miatt van szükség erre.

...svg content...Fotó: Unsplash
Belföld

Koós Alexandra

Szerkesztő

Június 8-án reggel 6 órától egészen június 9-én délig nem lesznek elérhetők a K&H Bank internetbanki és mobilbanki alkalmazásai, azon belül az elérhető pénzügyi, kiegészítő pénzügyi és befektetési szolgáltatások. De arra is fény derült: az ATM készpénzbefizetési szolgáltatás szintén szünetelni fog, és az azonnali átutalások indítására, valamint a fizetési kérelmek fogadására sem lesz lehetőség ebben az időszakban.

A bank szerint az ekkor bejövő utalásokat visszautasítják, azokat a bankszünnapok után újra be kell nyújtani. A szolgáltatáskiesés a jelenlegi szabályok mellett bankszünnapnak minősül – írja az Economx a bank tájékoztatására hivatkozva. A K&H arra kéri ügyfeleit, hogy az ekkor esedékes fizetéseiket tekintsék át, főként a határidős teljesítésekre, közterhek fizetésére és a számlák kiegyenlítésére tekintettel, illetve javasolják: amennyiben szükséges, a leállás előtt rendezzék a kifizetéseket. Soron kívül Vitézy Dávid várja Karácsony Gergely újabb bocsánatkérését

A határidős vagy rendszeres megbízásokat és csoportos beszedéseket a bankszünnap utáni első munkanapon teljesítik. Továbbá kiemelték, hogy a bankszünnap ideje alatt a június 8-án 6 órakor elérhető egyenleg erejéig lesz lehetőség a betét- és hitelkártyák használatára, annak feltöltésére, de a vásárlási limitek módosítására a leállás időszakában nem lesz módja az ügyfeleknek. Megjegyezték még azt is:

Az online bankkártyás és a SZÉP kártyás fizetéseknél fennakadások lehetnek, ahogy a tranzakciókhoz kapcsolódó SMS szolgáltatásoknál is. Korábban egyébként arról is beszámoltunk, hogy érdemes figyelni, több banknál is jelentősen megemelkedtek az éves díjak: míg néhány éve az éves bankkártya díj átlagosan mindössze 4 ezer forint körül mozgott, addig mostanra a CIB, az Erste, az OTP és az UniCredit bankoknál ez az összeg már a 10 ezer forintot is meghaladja.