Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
367,79 Ft
Euró
393,34 Ft
Font
457,26 Ft
Bitcoin
66,743 $

Lázár János nyíltan megfenyegette a Spart

„A cég meg fogja fizetni az árát annak, amit az elmúlt napokban tett” – közölte Lázár János.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Belpolitika

Takács Petra

Szerkesztő

Mint ismert, a Spar panaszt nyújtott be Brüsszelben a magyar kormány ellen, miután a kormányzati intézkedések nyomán a Spar költségei mintegy 90 millió euróval növekedtek Magyarországon. Az osztrák Spar vezetője is megszólalt az ügy kapcsán, s arról nyilatkozott, hogy Orbán Viktor korábban azt kérte, engedje meg egy rokonának, hogy befektessenek a Spar magyar leányvállalatába.

Lázár János pedig csütörtökön, egy építőipari konferencia keretében reagált a Spar-ügyre. Az építési és közlekedési miniszter az ügy kapcsán erős kijelentéseket tett a konferencián: Soron kívül Kiürítettek egy budapesti általános iskolát, 30-35 gyereket vittek kórházba

„Most, hogy az osztrák fűszeres-közértes, a Spar így viselkedett, felvetettem a kormányban, hogy ne tűrjük tovább a hazudozást, alaptalan állításokat tőlük, s inkább vegyük meg őket szőröstül-bőröstül.”

Lázár később azt is megemlítette hogy nem kiszorítani akarja a kiskereskedelmi láncot, hanem rákényszeríteni arra, hogy „tiszteljék az itteni embereket, fogyasztókat, a kormányt, az országot, ahol óriási extraprofitot termelnek”. Ezen a ponton pedig az mfor.hu szerint egy nyílt fenyegetést is megfogalmazott a Spar felé:

„A Sparral szemben is tudunk úszni. A cég meg fogja fizetni az árát annak, amit az elmúlt napokban tett.”

Májusban újabb területen lesz fizetős a parkolás Budapesten

A Sashegyen április 2-től kell fizetni a parkolásért, míg Zuglóban május elejétől indul a próbaüzem, amit rövidesen a fizetős üzem követ majd.